Έτοιμη για 36.000 απολύσεις η United Airlines – Σε συνέχεια των δραματικών συνεπειών της Covid-19.

Σε βόμβα μεγατόνων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ αλλά και τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών εξελίσσεται η Unites Airlines.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας προειδοποίησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να απολύσει, προσωρινά ή μόνιμα, 36.000 υπαλλήλους δηλαδή σχεδόν το 50% του προσωπικού της στη χώρα μέσα στο φθινόπωρο. Η απόφαση θα έχει ισχύ από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το newsmoney.gr, η United ενημέρωσε 36.000 υπαλλήλους της την Τετάρτη ότι μαζική έξοδος σε αναστολή εργασίας είναι αναγκαία λόγω των εκτεταμένων και συνεχιζόμενων ζημιών που έχει προκαλέσει στην εταιρεία η πανδημία του κορωνοϊού και η κατάρρευση του όγκου των ταξιδιωτών.

Η κρατική ενίσχυση των πληττόμενων εταιρειών στην καταβολή των μισθών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την απόλυση ή την υποχρεωτική έξοδο εργαζομένων σε άδεια άνευ αποδοχών για τις αεροπορικές από τις αρχές Οκτωβρίου. Η προειδοποίηση αφορά 5.000 φροντιστές πτήσης, 2.250 πιλότους αεροσκαφών και 11.000 υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων.

Η United δαπανά καθημερινά 40 εκατ. δολάρια ρευστού, καθώς προσπαθεί να συνεχίσει τη λειτουργία της χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα μια ισχυρή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης.

Τα νέα κρούσματα αυξάνονται ήδη από τον Ιούνιο τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, ανέφερε η United, στην σχετική παρουσίαση προς το προσωπικό της. Τα έσοδα του κλάδου των αεροπορικών των ΗΠΑ όσον αφορά τις εσωτερικές πτήσεις είναι μειωμένα κατά 78% σε ετήσια βάση, ενώ όσον αφορά τις διεθνείς έχουν καταρρεύσει κατά 87%.