Συναγερμός σήμανε πριν λίγες ημέρες στον Λευκό Οίκο, καθώς εντοπίστηκε φάκελος με τη θανατηφόρα ουσία ρικίνη που είχε στόχο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν δύο δοκιμές για να επιβεβαιωθεί ότι ο συγκεκριμένος φάκελος περιείχε ρικίνη. Σημειώνεται ότι όλα τα γράμματα για τον Λευκό Οίκο ταξινομούνται και ελέγχονται σε εξωτερικές εγκαταστάσεις, πριν φτάσουν εντός του κτηρίου.

Οι New York Times ανέφεραν πως ομοσπονδιακοί πράκτορες επιβεβαίωσαν πως ο φάκελος περιείχε ρικίνη, μια ισχυρά τοξική πρωτεΐνη που έχει χρησιμοποιηθεί σε βασανισμούς και δολοφονίες. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές από πού εστάλη ο επίμαχος φάκελος, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν τοποθεσία προέλευσης ήταν ο Καναδάς.

Το FBI απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι οι υπηρεσίες του, «η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Εποπτείας των αμερικανικών ταχυδρομείων ερευνούν ύποπτη επιστολή η οποία παρελήφθη σε κυβερνητικό ταχυδρομικό κέντρο. Αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει γνωστή απειλή για την δημόσια ασφάλεια».

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό από τον Λευκό Οίκο. Σημειώνεται πως αντίστοιχες επιστολές με ρικίνη είχαν σταλεί και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.