Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Ιταλία: Ποια θα είναι τα πρόσωπα της Κυβέρνησης Μελόνι

TechTeam από TechTeam
28/09/2022 20:01
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
96
SHARES
204
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι αναδείχθηκε νικήτρια των ιταλικών Εκλογών και το επόμενο διάστημα θα σχηματίσει τη νέα Κυβέρνηση στην Ιταλία. Το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» βγήκε πρώτο στις εκλογές της γειτονικής χώρας το 26%.

Υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι, η νέα ιταλική κυβέρνηση πιθανότατα θα έχει εκπλήξεις. Η 45χρονη Ιταλίδα πολιτικός καλείται να συνθέσει το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα πρέπει να συνεργαστεί σε σοβαρά πολιτικά θέματα.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκα, αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών και να χειριστεί το μεταναστευτικό.

Με τη δημοτικότητά του να βαίνει μειούμενη και το χαμηλό ποσοστό της Λέγκα (8,9%) στις βουλευτικές Εκλογές, δεν μπορεί να έχει περισσότερες προσδοκίες, όπως σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος.

Ένα από τα νευραλγικά χαρτοφυλάκια, αυτό του υπουργείου Εξωτερικών, θα μπορούσε να παραμείνει στα χέρια του νυν υπουργού Οικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο.

Υπό την ηγεσία του, η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,6% το 2021 και τα επίπεδα του ελλείμματος διατηρήθηκαν υπό έλεγχο.

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, επαίνεσε προσωπικά τον Ντανιέλε Φράνκο την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι ελπίζει πως η επόμενη κυβέρνηση «θα έχει έναν υπουργό σαν αυτόν», ενισχύοντας τις φήμες ότι μπορεί να παραμείνει στο αξίωμά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Politico», η Μελόνι θα στηρίξει τον Τζούλιο Τρεμόντι, άνθρωπο του Σίλβιο Μπερλουκόνι.

Για τις ευρωπαϊκές αγορές, μία ευπρόσδεκτη επιλογή θα ήταν επίσης αυτή του 63χρονου Φάμπιο Πανέτα, μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ωστόσο, ο Πανέτα θα μπορούσε να διεκδικήσει κορυφαίο αξίωμα στην Τράπεζα της Ιταλίας, καθώς λήγει η θητεία του Ignazio Visco τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στο υπουργείο Οικονομικών παίζει κι ένα ακόμη όνομα: αυτό του 68χρονου Domenico Siniscalco. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών έχει κάποιες ελπίδες.

Ωστόσο, αυτό που λαμβάνει σοβαρά υπόψη της η Μελόνι είναι ότι, οι μισοί από τους ψηφοφόρους του κόμματός της, είναι «αντάρτες» της Λέγκα του Σαλβίνι.

Ο πιο σημαντικός αποστάτης στο «στρατόπεδο» της Μελόνι, ωστόσο, είναι ο Τζούλιο Τρεμόντι, πρώην υπουργός Οικονομικών στις περισσότερες από τις κυβερνήσεις του Μπερλουσκόνι.

Ενώ η θητεία του τελείωσε άδοξα κατά τη διάρκεια της κρίσης του δημόσιου χρέους, ο Τρεμόντι είναι, μεταξύ άλλων, ένθερμος υπερασπιστής των πολιτικών της ελεύθερης αγοράς και σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ο επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών.

Φήμες για Μπερλουσκόνι στην προεδρία της Γερουσίας

Την ίδια ώρα, πολλά ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι, ο 85χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει αποσυρθεί ακόμα από την πολιτική.

Οι πολιτικές του φιλοδοξίες δεν έχουν τελειώσει με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι, ο δισεκατομμυριούχος πρώην Πρωθυπουργός έχει ελπίδες να κατακτήσει το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στη χώρα: την προεδρία της Γερουσίας.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να αναλάβει την προεδρία της Ιταλίας τον περασμένο Ιανουάριο, ο Μπερλουσκόνι φλερτάρει ανοιχτά με την προεδρία της Γερουσίας: ένα αξίωμα που θα του προσέδιδε όχι μόνο κύρος αλλά και δικαστική ασυλία.

Για έναν πολιτικό άνδρα, που αυτή τη στιγμή δικάζεται ότι πλήρωσε αδρά αιθέριες υπάρξεις για τα διαβόητα πάρτι του «μπούνγκα μπούνγκα», το αξίωμα αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του κάνει η Μελόνι.

Σαλβίνι: «Θα κυβερνήσουμε πέντε χρόνια, ικανή η Μελόνι»

«Ποντάρουμε ότι θα εκλέξουμε τελικά 100 βουλευτές και γερουσιαστές». Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη νίκη της Μελόνι στις Εκλογές.

Ο Σαλβίνι ευχαρίστησε για τη στήριξη τους οπαδούς της Λέγκα και τα στελέχη του κόμματός του για την συνεργασία και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφή κεντροδεξιά πλειοψηφία. Υπολογίζω ότι θα κυβερνήσουμε για πέντε χρόνια. Επικοινώνησα με την Τζόρτζια Μελόνι, είναι ιδιαίτερα ικανή και θα δουλέψουμε μαζί αποδοτικά».

«Ξέρω ότι οι εκλογείς επιβράβευσαν την αντιπολίτευση. Για την Λέγκα, η παραμονή στην κυβέρνηση δεν ήταν απλό πράγμα, αλλά θα το ξανάκανα. Μας κόστισε, αλλά με την Ιταλία κλειστή λόγω κορωνοϊού, έπρεπε να το κάνουμε», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Λέγκα.

«Μπροστά μας έχουμε πέντε χρόνια σταθερότητας, έστω και αν το ποσοστό του 9% φυσικά δεν με ικανοποιεί. Τώρα όμως θα είμαστε πρωταγωνιστές ενώ πριν, με τον Ντράγκι, ήμασταν απλοί κομπάρσοι», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

 

Ετικέτες: Ιταλία εκλογέςκυβέρνησηΜελόνι

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: 200.000 αιτήσεις, αυξήσεις 2,35% και έως 1.000€ μπόνους – Αναδρομικά έως τέλος 2025

05/10/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ- ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Στον αέρα 1,4 δισ. ευρώ για 580.000 αγρότες – Ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταγράφει οφειλές για πληρωμές έως 31 Δεκεμβρίου 2025 

26/09/2025 | 11:02
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Πληρωμές 245 εκατ. € σε 15 ημέρες – Σε αναμονή οι προσωρινοί πίνακες για το Μέτρο 23

04/09/2025 | 11:02
Featured

Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: Αντί για συγγνώμη για τα Τέμπη, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα

29/08/2025 | 18:08
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ελιζέ: Οι ηγέτες της νότιας Ευρώπης θα καταδικάσουν τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Διπλό φονικό στη Μεσσηνία: Άφαντος ο δράστης – Τα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. και η έξαρση εγκληματικότητας που ανησυχεί τις αρχές

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Στο κόμμα Τσίπρα ο μισός ΣΥΡΙΖΑ

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ 1.212 προσλήψεις σε Πυροσβεστική – Λιμενικό και 500 θέσεις ανέργων από τη ΔΥΠΑ – Προθεσμία έως 6 Οκτωβρίου

    181 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΝΕΑ -ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Αναδρομικά έως 7.840€ μέχρι Ιανουάριο 2026 – Τι αλλάζει σε ΕΑΣ και επικουρικές συντάξεις 

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • Γαλλία: Γιατί παραιτήθηκε ο Λεκορνί μετά από 27 ημέρες πρωθυπουργίας – Τι έπεται

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • Γιορτή σήμερα 7 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

    124 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Αλλάζει μορφή ο πόλεμος στην Ουκρανία – Εκατέρωθεν χτυπήματα σε υποδομές, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ρεύμα

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch