Κρύβουν τα προβλήματα υγείας του Ερντογάν; – Ζητούν εξέταση ΤΩΡΑ

κρύβουν-τα-προβλήματα-υγείας-του-ερντ

-Μπέρδεψε πρόσωπα και απέδωσε δήλωση στενού του συνεργάτη στον Κιλιτσντάρογλου – Τι του απάντησε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο twitter
Εξέταση της κατάστασης της υγείας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από ανεξάρτητο ιατρικό φορέα, ζήτησε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αφορμή στάθηκαν τα όσα απέδωσε ο Ερντογάν σε πρόσφατη ομιλία του στον Κιλιτσντάρογλου, μπερδεύοντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Πριν από μερικές μέρες ο πρώην πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, και αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Διαβούλευσης της Προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ισμαήλ Καχραμάν, ζήτησε να υιοθετηθεί «θρησκευόμενο» Σύνταγμα στη χώρα. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Να κάνουμε ένα θρησκευόμενο Σύνταγμα, τα πρώτα τέσσερα άρθρα του Συντάγματος μπορούν να αλλάξουν».

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος απέδωσε την πρόταση αυτή στον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου CHP, λέγοντας πως: «Η αλλαγή των τεσσάρων πρώτων άρθρων του Συντάγματος είναι ιδέα του Κιλιτσντάρογλου;».

Αντιδρώντας στον ισχυρισμό Ερντογάν, ο Κιλιτσντάρογλου σχολίασε καυστικά στο Twitter : «Γνωστά στελέχη του ΑΚΡ ζητάνε “την αλλαγή των 4 πρώτων άρθρων του Συντάγματος”. Ο Ερντογάν πίστεψε πως το δήλωσα εγώ. Πλέον το αίτημα για ιατρική πιστοποίηση της υγείας του, έχει καταστεί θέμα εθνικής ασφάλειας. Ο Ερντογάν πρέπει άμεσα, να εξετασθεί ιατρικά από έναν ανεξάρτητο φορέα».

 Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει την πρωτιά, δείχνει για πρώτη φορά δημοσκόπηση

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη στην Τουρκία, τον περασμένο μήνα, δείχνουν ότι το εκλογικό ποσοστό που συγκεντρώνει η συμμαχία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους εθνικιστές Γκρίζους Λύκους υπολείπεται από εκείνο της συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Konda, αν γινόταν σήμερα εκλογές, η «Λαϊκή Συμμαχία» του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερτνογάν με το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα λάμβανε ποσοστό 41,6%, έναντι του 44,1% που θα λάμβανε η «Εθνική Συμμαχία» του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του συντηρητικού δεξιού Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) της πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μεράλ Ακσενέρ.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάνει την πρωτιά στην εκλογική κούρσα και να μην εκλέγεται αν γίνονταν τώρα εκλογές, ακόμη και με τη στήριξη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα προγραμματίζονται, αν διεξαχθούν κανονικά, για το 2023.Δείτε επίσης.