Ο τρόμος ξυπνάει ξανά στη Γαλλία με τη νέα τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ΜΜΕ, δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μπήκαν στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου αερίου «Air Products» γύρω στις 10.00 το πρωί (τοπική ώρα) στην πόλη Saint-Quentin-Fallavier (νοτιο-ανατολική Γαλλία, κοντά στη Λυών και την Γκρενόμπλ), ενώ προηγουμένως είχαν πετάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένας από τους δύο δράστες κατέβηκε από το όχημα και στη συνέχεια αποκεφάλισε έναν άνδρα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του θύματος, ενώ το κεφάλι του εντοπίστηκε σε απόσταση σχεδόν 10 μέτρων από τη σορό του. Μάλιστα, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, χωρίς που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως το κεφάλι του θύματος βρέθηκε καρφωμένο σε φράχτη του εργοστασίου και είχε πάνω του αραβικά γράμματα. Την ίδια στιγμή, γίνεται λόγος για «αρκετούς τραυματίες» κατά την επίθεση.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένας άνδρας, περίπου 30 ετών, συνελήφθη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως είναι μέλος του Ισλαμικού κράτους. Μάλιστα ο συλληφθείς είναι «γνωστός» στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της περιοχής Saint Quentin Fallavier δήλωσε πως έγινε έκρηξη στο εργοστάσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κατευθύνεται στο σημείο, ενώ επί τόπου βρίσκονται άντρες της Αντιτρομοκρατικής, της υπηρεσίας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, έδωσε εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή, υπό το φόβο νέων εκρήξεων, ενώ οι υπάλληλοι του εργοστασίου που βρίσκονται απέξω είναι σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με τον ειδικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία της Γαλλίας, Κριστόφ Μουλέν, «εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που έχουμε, πρόκειται για επίθεση καμικάζι όπως στη Συρία και το Ιράκ».

Μαρτυρία

Όπως αναφέρουν οι IBTimes μία γυναίκα που εργάζεται σε γραφείο απέναντι από το εργοστάσιο δήλωσε: «Η εταιρία μας βρίσκεται απέναντι από την Air Products και η έκρηξη έκανε ολόκληρο το κτίριο να τρέμει. Δεν σημειώθηκαν ζημιές, αλλά όλα μετακινήθηκαν. Βρισκόμουν στο γραφείο μου και μιλούσα με έναν πελάτη τη στιγμή που συνέβη». Η γυναίκα πρόσθεσε πως οι τοπικές αρχές δεν τους έχουν δώσει οδηγίες για το αν πρέπει να παραμείνουν στο χώρο του κτιρίου ή αν χρειάζεται να εγκαταλείψουν την περιοχή. «Εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις μίας έκρηξης αερίου», συμπλήρωσε η γυναίκα.