Ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, έκανε επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ για την στάση του στο χάος που επικρατεί στην χώρα, στις διαδηλώσεις.

Ο Μάτις, που παραιτήθηκε από το πόστο του κατά την διάρκεια της θητείας του Τραμπ, μίλησε με πολύ σκληρά λόγια, λέγοντας πως το μόνο που κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, είναι να προσπαθεί να χωρίσει, αντί να ενώσει, τον λαό. Εκανε λόγο μάλιστα για «γελοιοποίηση» του Συντάγματος από «πρόσωπα της εξουσίας», τα οποία θεωρεί πως πρέπει να λογοδοτήσουν.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι η πρώτος πρόεδρος στην ζωή μου, που δεν προσπαθεί να ενώσει τους Αμερικανούς. Δεν προσποιείται καν ότι προσπαθεί. Αντίθετα, προσπαθεί να μας χωρίσει. Είμαστε μάρτυρες των συνεπειών τριών χρόνων χωρίς της παραμικρής προσπάθειας. Είμαστε μάρτυρες τριών χρόνων χωρίς ώριμης ηγεσίας. Μπορούμε να ενωθούμε χωρίς αυτόν. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά το οφείλουμε στους πολίτες, στις προηγούμενες γενιές και τα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τζιμ Μάτις ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του υπό τον Τραμπ, πριν αναλάβει ο Μαρκ Εσπερ.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την προσοχή μας να διασπαστεί από μια χούφτα παραβάτες του νόμου. Οι διαδηλώσεις καθορίζονται από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με αρχές που επιμένουν ότι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των αξιών μας», κρίνει ο Τζιμ Μάτις. «Πρέπει να απορρίψουμε και να ζητήσουμε να λογοδοτήσουν εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία και γελοιοποιούν το Σύνταγμά μας», κατέληξε.