Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο, όμως συζητούμε για να οικοδομούμε

TechTeam από TechTeam
17/06/2022 22:24 - Ενημέρωση 18/06/2022 15:02
Ενημερώθηκε: 18/06/2022 15:02:27
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
133
SHARES
282
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο, όμως συζητούμε για να οικοδομούμε» επισήμανε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο.

«Στα επιθετικά πυροτεχνήματα αντιτάσσουμε ακλόνητα επιχειρήματα. Άλλωστε Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν θράσος, έχουν θάρρος… Όπλο μας το διεθνές δίκαιο, η δυνατή μας άμυνα, οι ισχυρές μας συμμαχίες, δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο, όμως συζητούμε για να οικοδομούμε και είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε για το νέο περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των λαών με καλή πίστη, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και με υποχρέωση να σεβόμαστε πάντα τους κανόνες καλής γειτονίας στην περιοχή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκη άφησε πάντως αιχμές για τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν. «Η ρωσική εισβολή απειλεί να κατοχυρώσει ένα μοντέλο αυταρχικής συμπεριφοράς σύμφωνα με το οποίο κάθε ιμπεριαλιστική χώρα, κάθε τοπικός ταραξίας, με οποιοσδήποτε πρόσχημα, θα εισβάλει σε μια γειτονική χώρα. Είναι ένα μοντέλο που μπορεί να μιμηθούν και άλλοι ηγέτες με αυτοκρατορικά και επεκτατικά οράματα, κάτι που αφορά την Ελλάδα, αφορά όμως ακόμα περισσότερο την ακρωτηριασμένη επί τόσες δεκαετίες Κύπρο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Η Ουκρανία βιώνει την τραγική εμπειρία της Κύπρου το 1974… Δεν πρέπει να αφήσουμε το Ντονέτσκ και την Μαριούπολη να γίνουν Κερύνεια και Αμμόχωστος». Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι απορρίπτονται ασυζητητί τα σενάρια για δυο κράτη και η διχοτόμηση, καθώς «δεν χωράει ούτε στην πραγματικότητα, ούτε στον πολιτισμό του 21ου αιώνα. Η πράσινη γραμμή είναι μια γραμμή ντροπής που πρέπει επιτέλους να σβήσει».

Το στοίχημα των εκλογών είναι να μην πάμε πίσω, αλλά να προχωρήσουμε μπροστά, επισήμανε ο πρωθυπουργόςγια την Ελλάδα και την Κύπρο αναφερόμενος στις εκλογές του 2023 και στις δύο χώρες. Πρέπει, τόνισε, να κτίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια, να αποτρέψουμε την κατεδάφιση όσων έγιναν.

Η Ελλάδα στις απειλές αντέταξε την ενίσχυση της άμυνας και της διπλωματίας της τόνισε. «Ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη» ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην Κύπρο.

Έκανε λόγο για συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, όπως η πανδημία, η ρωσική εισβολή και η ενεργειακή κρίση, που κλονίζουν την παγκόσμια ειρήνη αλλά και την οικονομική σταθερότητα του πλανήτη. «Δεν υπήρχε άλλη ελληνική κυβέρνηση που να διαχειρίστηκε τόσες διαδοχικές κρίσεις τα τελευταία τρία χρόνια» υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση έκανε πράξη το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκε και αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα τα τελευταία της δάνεια στο ΔΝΤ, ενώ μόλις χθες το Eurogroup εισηγήθηκε την έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία κάναμε πράξη το πρόγραμμα μας, μειώσαμε φόρους φέραμε επενδύσεις. Στηρίζουμε την κοινωνία με στοχευμένες παρεμβάσεις και μέτρα. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και αυτονόητο. Αντιτάξαμε τον στιβαρό λογισμό στον εύηχο λαϊκισμό, και τις δύσκολες πράξεις στα εύκολα λόγια. Εάν επιμένω στη μάχη κατά της δημαγωγίας είναι γιατί εκεί βρίσκεται το σύνορο της προόδου και της συντήρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα το 2020 στον Έβρο αμύνθηκε, προστάτεψε τα σύνορά της, που είναι ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρώπης είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη των μεγάλων στόχων για το καλό του κυπριακού λαού πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εκθειάζοντας τόσο τον Γλαύκο Κληρίδη, ιδρυτή του κόμματος, αλλά και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Ανασταδιάδη όσο και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, και χωρίς την πλήρη απόσυρση των παράνομων τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, επισήμανε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μεγαλόνησο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων Κύπρου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε εκ νέου η αταλάντευτη προσήλωση της Ελλάδας στον στόχο μιας αμοιβαία αποδεκτής επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΚύπροςΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τις εκλογές – Τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

09/06/2026 | 21:31
Featured

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, η θέση μας στον κόσμο στηρίζεται στην ισχύ της οικονομίας μας

09/06/2026 | 21:00 - Ενημέρωση 10/06/2026 | 01:46
Featured

Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια gov.gr: Σωστά λέει το ChatGPT, οι εκλογές θα γίνουν το 2027

09/06/2026 | 15:13
Featured

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Ο Τραμπ θέλει να επισκεφθεί άμεσα την Ελλάδα»

08/06/2026 | 18:31 - Ενημέρωση 09/06/2026 | 01:04
Load More
Επόμενο Άρθρο

Stoiximan Basket League - Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός: Νίκησε 93-74 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, έκανε το 3-0


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε σε ηλικία 67 ετών η δημοσιογράφος Νάντια Χριστολουκά

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΝΕΑ ΑΣΕΠ 2026: Έρχονται 7.300 μόνιμες προσλήψεις με μόρια – νέα προκήρυξη για 265 δικαστικούς υπαλλήλους

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΔΕΗ: Δημιούργησε 23 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 2026: 509,5 εκατ. ευρώ  τον Ιούνιο – Συνδεδεμένες, ΕΦΚ πετρελαίου, κρασί και νέες κινητοποιήσεις

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ 31,2%, ΕΛΑΣ 16%, ΠΑΣΟΚ 14,7% – Τι βλέπουν τα διεθνή πρακτορεία για τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τις εκλογές – Τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Τι φοβούνται Γάλλοι και Ρώσοι επιστήμονες  – Οι ζώνες υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα

    121 shares
    Share 48 Tweet 30
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch