Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

«Ο Τραμπ δείλιασε»: Viral στην Κίνα o Αμερικανός πρόεδρος για την «πιρουέτα» του με τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Newsroom από Newsroom
24/04/2025 17:00
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
56
SHARES
119
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η είδηση ​​ότι η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να μειώσει του δασμούς που έχει επιβάλει στην Κίνα αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό με χλεύη στα social media της Κίνας

Viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφότου έκανε λόγο για ενδεχόμενη «ουσιαστική» μείωση των δασμών που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα. Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά την σκληρή στάση που είχε ακολουθήσει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τους δασμούς σε προϊόντα της Κίνας, θεωρήθηκαν ως μια νέα «πιρουέτα» του και γρήγορα έγιναν το επίκεντρο διαδικτυακών χλευαστικών σχολίων και αναρτήσεων, με το hashtag «Ο Τραμπ δείλιασε» (“Trump chickened out”). Μάλιστα, έγινε viral στο Weibo το πρωί της Πέμπτης, το αντίστοιχο Χ στην Κίνα. To hashtag είχε πάνω από 150 εκατομμύρια προβολές, καθιστώντας το κορυφαίο θέμα της πλατφόρμας.

Ειδικότερα, την Τρίτη, ο Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι οι αστρονομικοί δασμοί που έχουν επιβληθεί στα κινεζικά προϊόντα θα μπορούσαν «να μειωθούν σημαντικά». Υποσχέθηκε μάλιστα να αποφύγει τις σκληρές τακτικές του, δεσμευόμενος να συμπεριφερθεί «πολύ καλά» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μην αναφερθεί στην προέλευση της πανδημίας του Covid-19.

Ωστόσο, ο κλάδος ελαίας που έτεινε ο Τραμπ δεν κατάφερε να προκαλέσει θετική απάντηση από το Πεκίνο. Τουλάχιστον, όχι δημοσίως. Ερωτηθείς για τα σχόλια του Τραμπ την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών φάνηκε να υποβαθμίζει τη σημασία τους επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση της Κίνας: το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συζητήσει, αλλά όχι υπό πίεση ή υπό την απειλή τριψήφιου ύψους δασμών.

«Η πλευρά μας λέει ότι δεν μας ενδιαφέρει αυτό!», έγραψε ένας χρήστης σε ένα σχόλιο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την είδηση ​​ότι η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να μειώσει του δασμούς που έχει επιβάλει στην Κίνα, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 1.000 likes. Ένας άλλος ανέφερε: «Αν δεν ακυρωθούν οι λεγόμενοι αμοιβαίοι δασμοί, μην μπείτε στον κόπο να διαπραγματευτείτε μαζί τους!».

Αυτή η σκληροπυρηνική θέση που διατυπώνεται ευρέως αποτελεί απόηχος των δημοσίων απαντήσεων της Κίνας. Ωστόσο, παρά την επίσημη στάση του Πεκίνου, ορισμένοι Κινέζοι ειδικοί αμφισβητούν το αν είναι σώφρων να εισέλθει η Κίνα σε μια μακροχρόνια αναμέτρηση με την Ουάσιγκτον.

Μιλώντας στο CNN υπό τον όρο της ανωνυμίας, ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής στην Κίνα τόνισε ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο των υψηλών δασμών στην υποτονική οικονομία της χώρας.

«Οι κινεζικές Αρχές δεν λένε την αλήθεια. Μας βασανίζει η ζοφερή οικονομική ύφεση», δήλωσε. Εάν οι δασμοί ύψους 145% παραμείνουν σε ισχύ, «όλη η εικόνα του εξωτερικού εμπορίου μας θα επηρεαστεί σημαντικά, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας. Η κοινωνική αναταραχή θα μπορούσε να ενταθεί και η νομιμότητα της κυβέρνησης θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Παρόμοιες απόψεις που εκφράζονται από Κινέζους ειδικούς, όπως και οι επικρίσεις για την απόφαση του Πεκίνου να προχωρήσει σε αντίποινα, συχνά λογοκρίνονται στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αντιφατικά μηνύματα – Τι λένε αναλυτές
Σημειώνεται πως ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin στο Πεκίνο, εξήγησε ότι, μετά από εβδομάδες τοποθετήσεων και αντιφατικών μηνυμάτων, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το Πεκίνο αισθάνεται να έχει πλέον το πάνω χέρι.

«Η πίεση εντός αυξάνεται και πολλά από τα τρέχοντα μηνύματά του στοχεύουν στον κατευνασμό των εγχώριων ανησυχιών», δήλωσε μιλώντας στο CNN, αναφερόμενος στην πτώση της Wall Street και στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό. «Είναι λίγο αναστατωμένος τώρα. Αλλά η Κίνα δεν πείθεται από τα σχόλιά του για (ουσιαστική μείωση) των δασμών. Λέει ένα πράγμα σήμερα και άλλο αύριο, ίσως να τους αυξήσει ξανά αύριο. Δεν είναι αξιόπιστος».

Επί μήνες, το Πεκίνο διατηρεί μια σθεναρή στάση. Την περασμένη εβδομάδα, ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ πραγματοποίησε περιοδεία σε τρεις χώρες στη Νοτιοανατολική Ασία προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της Κίνας ως σταθερού πολιτικού και οικονομικού εταίρου. Ωστόσο, η κινεζική οικονομία δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε και ορισμένοι ειδικοί λένε ότι το Πεκίνο θα πρέπει τελικά να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ.

Η διαφαινόμενη στροφή του Τραμπ όσον αφορά την Κίνα φάνηκε μια ημέρα μετά την κατ’ ιδία συνάντησή του με διευθυντικά στελέχη τεσσάρων μεγάλων αμερικανικών εταιρειών λιανικού εμπορίου –Walmart, Target, Home Depot και Lowe’s– τα οποία εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις αυξανόμενες οικονομικές επιπτώσεις της δασμολογικής πολιτικής του και την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πολλές μεγάλες επενδυτικές τράπεζες έχουν προβλέψει ότι οι υψηλότατοι δασμοί, καθώς και τα «αντίποινα» ύψους 125% της Κίνας σε προϊόντα των ΗΠΑ, θα βυθίζουν την αμερικανική και άλλες οικονομίες παγκοσμίως σε ύφεση.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διεξάγονται άμεσες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων «καθημερινά» για το εμπόριο, αν και δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Και παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει διευκρινίσει τι εννοεί με τη δήλωση περί σημαντικής μείωσης των δασμών, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε στη Wall Street Journal ότι οι ύφιστάμενοι δασμοί ύψους 145% στην Κίνα θα μπορούσαν να μειωθούν «μεταξύ 50% και 65% περίπου».

Ωστόσο, ο Wang του Πανεπιστημίου Renmin, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος στην Ουάσιγκτον και μιλά με Αμερικανούς αναλυτές, δήλωσε ότι η μείωση των δασμών σε αυτό το επίπεδο δεν αρκεί για να πείσει την Κίνα να διαπραγματευτεί.

«Αν θέλετε πραγματικά να διαπραγματευτείτε σοβαρά με την Κίνα, τότε θα πρέπει πρώτα να ακυρώσετε όλους αυτούς τους αβάσιμους δασμούς και μετά να επιστρέψετε στο τραπέζι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ προσπαθεί να «δελεάσει» το Πεκίνο ώστε να ξεκινήσει συνομιλίες.

«Αν του τηλεφωνήσετε τώρα και δείξετε οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας, θα σκεφτεί ότι η τακτική του λειτουργεί – και θα επανέλθει», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δυο μέλη της Εθνοφρουράς δέχθηκαν πυροβολισμούς έξω από τον Λευκό Οίκο – «Το ζώο που άνοιξε πυρ θα το πληρώσει ακριβά» λέει ο Τραμπ για τον δράστη που συνελήφθη

27/11/2025 | 10:13
Featured

Τραμπ: Πλησιάζουμε πολύ κοντά σε συμφωνία για την Ουκρανία – Δεν είναι εύκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε

26/11/2025 | 08:00
U.S. President Donald Trump speaks at a dinner with Republican Senators, in the State Dining Room at the White House in Washington, D.C., U.S., July 18, 2025. REUTERS/Annabelle Gordon
Featured

Τραμπ για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία: Κάτι καλό μπορεί να συμβαίνει, αλλά μην το πιστεύετε μέχρι να το δείτε

24/11/2025 | 17:00
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump attends a meeting with Argentina's President Javier Milei (not pictured) during the 80th United Nations General Assembly, in New York City, New York, U.S., September 23, 2025. REUTERS/Al Drago/File Photo
Featured

Λευκός Οίκος: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

24/11/2025 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ 2025: Όλες οι θέσεις που τρέχουν τώρα και οι προσλήψεις που έρχονται μέχρι τον Ιούλιο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σάλος στην Ξάνθη για τον σταυρό 10 μέτρων – Έρευνα σε πλήρη εξέλιξη και φάκελος προς τον Εισαγγελέα

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα Παρασκευή στην Αττική

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Η Αθήνα που «πνίγηκε» με 40 χιλιοστά: Οι επιχειρησιακοί φορείς μιλούν στο tilegrafimanews.gr για ευθύνες σε Δήμο, Περιφέρεια και Υπουργεία

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ : Ποιοι Χάνουν τα 250€ – ΟΟΣΑ Προβλέπει Συντάξεις στα 66 Χρόνια

    137 shares
    Share 55 Tweet 34
  • Ψηφιακή ταυτότητα 2028: Παγκόσμιο σχέδιο ελέγχου ή εργαλείο διευκόλυνσης; Οι προειδοποιήσεις διεθνών αναλυτών

    121 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Προκαταβολή βασικής 2025, αγροπεριβαλλοντικά και νέα βοσκοτόπια: Ποιοι πληρώνονται τώρα και ποιοι κινδυνεύουν!

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • ΑΣΕΠ 2Κ/2025 – 123 Μόνιμες Προσλήψεις και Νέες Θέσεις +2.000 ΔΕ: Το πλήρες χρονοδιάγραμμα, η κλήρωση και τι αλλάζει το 2026

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch