Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Οχι άλλα θύματα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Newsroom από Newsroom
07/07/2017 21:35
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 4 Ιουλίου 2017 επιδεινώθηκε και πάλι η κατάσταση στα κατεχόμενα από τις αρμένικες δυνάμεις εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Οι αρμένικες ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ με ολμοβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων κατά του χωριού Αλχανλί της περιοχής Φιζουλί του Αζερμπαϊτζάν. Σκοτώθηκαν άμαχοι κάτοικοι του χωριού – η 50χρονη Αλλαχβερντίγεβα Σαχίμπ και η 2χρονη εγγονή της Γκουλίγιεβα Ζαχρά.

Το τραγικό συμβάν αποτέλεσε πρώτο θέμα στα περισσότερα γνωστά Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως, επειδή τα αθώα θύματα αυτής της σκόπιμης επίθεσης ήταν ειρηνικοί κάτοικοι του Αζερμπαϊτζάν που δεν είχαν καμία σχέση με τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, «ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας και της εγγονής της, καθώς και η πρόκληση ζημιών σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα της εν λόγω προβοκάτσιας των αρμένικων ένοπλων δυνάμεων, αποτελούν πράξεις βανδαλισμού. Σύμφωνα με το Μπακού, αυτή η επίθεση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η αρμενική τρομοκρατία αποτελεί σοβαρή απειλή για ολόκληρη την περιοχή. Στατιστικά στοιχεία του Αζερμπαϊτζάν δείχνουν ότι μόνο μέσα στα τελευταία χρόνια 13 παιδιά έχουν πέσει θύματα αρμένικων επιθέσεων και συνολικά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ 193 παιδιά από το Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν.
Όπως μεταδίδει το BBC, η αρμενική πλευρά έχει εκφράσει θλίψη και συμπαράσταση για το θάνατο του παιδιού, αλλά την ίδια στιγμή, όπως μπορεί να δει κανείς από τις συζητήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και ειδησεογραφικές ενημερωτικές πύλες της Αρμενίας, ο πληθυσμός της δεν εκφράζει τη λύπη για το περιστατικό και περιγράφει τον θάνατο ενός παιδιού με σκωπτικούς τόνους, θεωρώντας ότι ήταν μια πράξη αντιποίνων.

Οι συμπρόεδροι της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, βουλευτές από διάφορες χώρες του κόσμου έχουν καταδικάσει αυτή την αποτρόπαια κίνηση.
Οι ευρωβουλευτές Ρασίντα Ντάτι από τη Γαλλία, Ίβο Βάϊγκλ από τη Σλοβενία και Ιβέτα Γκριγκούλι από τη Λετονία στην κοινή δήλωση τους απαίτησαν από την Αρμενία να σταματήσει τη βία και τις ένοπλες επιθέσεις εναντίον αμάχων. Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την Αρμενία να σταματήσει το συντομότερο δυνατό να παίρνει άμαχους όμηρους, γιατί είναι μία παράνομη πράξη και συμβολίζει τη δειλία, και να αφήσει τις πολιτικές διεκδικήσεις, οι οποίες είναι αβάσιμες και παράνομες.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αριζόνα, Ντόναλντ Σούτερ, έστειλε στον Πρόεδρο της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, μια ανοικτή επιστολή σχετικά με τη δολοφονία των αμάχων πολιτών του Αζερμπαϊτζάν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού από τις αρμένικες ένοπλες δυνάμεις του χωριού Αλχανλί της περιοχής Φιζουλί στις 4 Ιουλίου. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι είναι κατηγορηματικά απαράδεκτες οι δολοφονίες αμάχων, ειδικά των παιδιών, και ότι κάτι τέτοιο είναι μη αποδεκτό από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου.

[irp posts=”139385″ name=”Κυπριακό: Η τουρκική αδιαλλαξία κατέστρεψε τις συνομιλίες”]

13 μέλη της Γερουσίας της Γαλλίας απέστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Μακρόν ώστε να καταδικάσει την προκλητική ενέργεια των Αρμενίων.
Σύμφωνα με τον Γεωργιανό πολιτικό επιστήμονα Γκουράμ Μαρκχουλία, «από την αρχή της περιφερειακής σύγκρουσης η Αρμενία έχει διαπράξει μια σειρά εγκλημάτων, θύματα των οποίων συχνά είναι παιδιά. Το πρόσφατο περιστατικό, που επίσης οδήγησε στον θάνατο ενός μικρού παιδιού, είναι μία από τις τακτικές αποτρόπαιες πράξεις του αρμένικου βανδαλισμού, για τις οποίες πρέπει να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα. Η φωτογραφία του κοριτσιού από το Αζερμπαϊτζάν γεμάτου αίματα, που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ, εμένα προσωπικά με έχει ταρακουνήσει συναισθηματικά, νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράσουν την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία μου. Οι δράστες αυτής της τραγωδίας δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι, για το σκοπό αυτό το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα δικαιώματα που του παρέχουν κανόνες και νόμοι του Διεθνούς Δικαίου. Με τις ενέργειες αυτές η αρμενική πλευρά παραβίασε ασύστολα όλους τους νόμους του Δικαίου και αγνοεί τη Σύμβαση της Γενεύης του 1949. ”

Έτσι, η αιματηρή σύγκρουση γύρω από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν και πάλι έγινε αισθητή και τα θύματά του είναι και πάλι άμαχοι αζέροι πολίτες. Οι διεθνείς μεσολαβητές θα πρέπει άμεσα να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, για να θέσουν τέλος σ’ αυτήν την αιματηρή σύγκρουση, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή, ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πιο δραστήρια, δεδομένου ότι έχει στενές σχέσεις με αυτήν την στρατηγικά σημαντική περιοχή του Νοτίου Καυκάσου.

Ετικέτες: ΑζερμπαϊτζάναρμενίαΔΙΕΘΝΗΝαγκόρνο ΚαραμπάχΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το ΝΑΤΟ – Πώς απαντά στις ρωσικές παραβιάσεις

24/09/2025 | 18:00
Featured

Σεισμοί στην Ελλάδα: Τι προειδοποιούν τα διεθνή κέντρα – 4,8 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος και φόβοι για επόμενα χτυπήματα

22/09/2025 | 14:00
HOT NEWS

ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

15/09/2025 | 16:00 - Ενημέρωση 08/10/2025 | 15:28
HOT NEWS

Τύρναβος: Το παρασκήνιο πίσω από την αιματηρή επίθεση του 88χρονου – Μαρτυρίες για την «τοξική σχέση» που οδήγησε στο κακό

08/09/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Survivor 2017: Ο Ντάνος μπήκε στα social media


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
  • Καιρός: Αποχωρεί η «Barbara» και επιστρέφει η ηλιοφάνεια

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    951 shares
    Share 380 Tweet 238
  • Αγρότες – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές έως 15 Οκτωβρίου για Μέτρο 23 και προγράμματα 2024 – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι περιμένουν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Απόψε η κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Παγκόσμια στροφή με τη μεσολάβηση Τραμπ και τη στήριξη Μητσοτάκη

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ- ΕΦΑΠΑΞ 2025: Αυξήσεις έως 22.800€ και μειώσεις έως 21.000€ – Ποιοι παίρνουν τα νέα ποσά και τι ισχύει για τα αναδρομικά

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch