Την πρώτη εκτέλεση δια αποκεφαλισμού πραγματοποίησαν οι τρομοκράτες της ισλαμιστικής οργάνωσης ISIS σε Ρώσο πολίτη σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφορούν ένας ισλαμιστής αποκεφαλίζει έναν Ρώσο όμηρο, ενώ ο τίτλος που φέρει το βίντεο είναι «Αγαπητοί Ρώσοι».

Ο άτυχος άνδρας φοράει την χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα των μελλοθανάτων της οργάνωσης και είναι γονατισμένος, ενώ πίσω του ο άνδρας με στολή παραλλαγής κραδαίνει ένα μαχαίρι.

Η τοποθεσία που γυρίστηκε το βίντεο είναι άγνωστη ωστόσο οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ακτή, εικόνα που παραπέμπει στην ομαδική εκτέλεση 21 Αιγυπτίων ομήρων στη Λιβύη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εκτέλεση έγινε εκεί.

Το βίντεο της εκτέλεσης, η οποία είναι επίσης άγνωστο πότε συνέβη, έρχεται στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σχέσεις του τουρκικού καθεστώτος (της οικογένειας Ερντογάν ειδικότερα) με την ISIS σε παράνομες δοσοληψίες που προέρχονται από λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Η συγκεκριμένη εκτέλεση για τη Ρωσία παίρνει όμως σοβαρότερη τροπή καθώς η οργάνωση της ISIS αναφέρει τον Ρώσο πολίτη ως πράκτορα με την κωδική ονομασία Haroun, λέγοντας πως στάλθηκε στη Συρία από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.