Από το πρωί της Τετάρτης οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση νότια της πόλης Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι μάχες που μαίνονται είναι σφοδρές, ωστόσο, οι Πεσμεργκά προωθούνται, σκοτώνοντας, τραυματίζοντας και αιχμαλωτίζοντας πολλούς τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος.

Φωτογραφία που ανέβηκε στο Twitter δείχνει τζιχαντιστές αιχμαλώτους στα χέρια των Κούρδων, μόνο με τα εσώρουχα, να κινούνται ο ένας πίσω από τον άλλον.

Οι Κούρδοι αφήνουν με τα εσώρουχα τους τζιχαντιστές γιατί φοβούνται μην έχουν κρυμμένη πάνω τους κάποια χειροβομβίδα και ανατιναχτούν. Για λόγους ασφαλείας, λοιπόν, τους αφήνουν μόνο με τα σώβρακα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τα φριχτά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές κατά των Κούρδων, οι Κούρδοι όταν τους πιάνουν αιχμαλώτους τους σέβονται.

Παράλληλα, φωτογραφίες από την προέλαση των Κούρδων έχουν αναρτηθεί πολλές στο Twitter.

Οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά, εξοπλισμένες με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, είναι πλέον ένας θανάσιμος αντίπαλος για το Ισλαμικό Κράτος.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίθεση των Κούρδων στο νότιο Κιρκούκ την Τετάρτη.

 

Χωριά που τελούσαν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους απελευθερώθηκαν από τους Πεσμεργκά. Δυστυχώς εξαιτίας της σφοδρότητας των μαχών, τα χωριά μετατράπηκαν σε πεδία μάχης.

Η φωτογραφία που ακολουθεί ενός ιρακινού χωριού, λίγο μετά την απελευθέρωσή του από το Ισλαμικό Κράτος, είναι χαρακτηριστική της σκληρής μάχης που δόθηκε.