Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Πολιτικός τυφώνας από Τραμπ – «Ασπίδα» 25 δισ. εξοπλισμών, αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας και η μάχη του Μητσοτάκη 

Newsroom από Newsroom
06/04/2025 13:00
σε Featured, ΔΙΕΘΝΗ
A A
427
SHARES
909
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΡΑΜΠ: Η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα δέχτηκε ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα. Οι νέοι δασμοί που εξήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές προϊόντων, στο πλαίσιο του προεκλογικού του αφηγήματος «America First», έφεραν αναστάτωση στις αγορές και επιταχύνουν τη συζήτηση στην Ευρώπη για τη χάραξη στρατηγικής αυτονομίας. 

Του Παντελή Χαριτάκη 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε: «Θα παλέψουμε να βγούμε όσο πιο αλώβητοι γίνεται», δήλωσε σε ανάρτησή του, κρούοντας καμπανάκι στους Ευρωπαίους εταίρους για πιο αποφασιστική στάση.

Το ζήτημα έχει ήδη τεθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς ενδέχεται να πλήξει βασικούς ελληνικούς εξαγωγικούς κλάδους (αγροτικά, βιομηχανικά, τεχνολογικά προϊόντα), ιδίως αν το νέο δασμολόγιο αποκτήσει τιμωρητικό χαρακτήρα προς την Ε.Ε. Η Αθήνα καλείται να λειτουργήσει ως καταλύτης πίεσης εντός των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα, ώστε οι χώρες πρώτης γραμμής –όπως η Ελλάδα– να μην πληρώσουν ακριβά τη νέα εμπορική καταιγίδα.

Εθνική «Ασπίδα» 25 δισ. ευρώ – Εξοπλισμοί με πυλώνες ελληνικής παραγωγής

Με τον προϋπολογισμό του εξοπλιστικού σχεδίου να φτάνει τα 25 δισ. ευρώ έως το 2037, ο πρωθυπουργός παρουσίασε την «Ασπίδα του Αχιλλέα», ένα πενταεπίπεδο σύστημα αμυντικής θωράκισης. Στόχος είναι όχι μόνο η αποτροπή, αλλά και η τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας, με ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες να καλούνται να εκτελέσουν τουλάχιστον 14 ολοκληρωμένα έργα.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περνά μέσα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνδυάζει την αεράμυνα (νέα συστήματα ραντάρ και anti-drone τεχνολογίες), την ανθυποβρυχιακή άμυνα (νέα υποβρύχια και συστήματα sonar), την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεων. «Η Ελλάδα σταματά να είναι ευάλωτη στην απειλή – γίνεται ασπίδα σταθερότητας», τόνισε ο Μητσοτάκης.

Σώματα Ασφαλείας: Αυξήσεις και επιχειρησιακή αναβάθμιση μετά από μια δεκαετία στασιμότητας

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Η στήριξή μας στα Σώματα Ασφαλείας δεν θα είναι μόνο λεκτική». Ήδη σχεδιάζεται μισθολογική ενίσχυση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στην επερχόμενη ΔΕΘ. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η αναπροσαρμογή των επιδομάτων ευθύνης και επικινδυνότητας, όπως και η οριζόντια αύξηση βασικών αποδοχών για τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Σημαντικές αναβαθμίσεις αναμένονται και στον τεχνολογικό εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, με νέα drones, ανακριτικά λογισμικά, συστήματα πρόβλεψης και διαχείρισης επεισοδίων, καθώς και ενίσχυση του προσωπικού σε αστικά κέντρα και παραμεθόριες περιοχές. Οι μεταγωγές κρατουμένων θα μειωθούν δραστικά με τις τηλεδιασκέψεις σε δίκες – μια εξέλιξη που εξοικονομεί χιλιάδες ανθρωποώρες ετησίως.

Ανεργία – Μισθοί – Προγράμματα: Η επόμενη μέρα στην αγορά εργασίας

Παρά τη διεθνή αστάθεια, η Ελλάδα κατάφερε τον Φεβρουάριο να ρίξει την ανεργία στο 8,6% – το χαμηλότερο ποσοστό από το 2008. Ο Μητσοτάκης επιμένει ότι το μείγμα πολιτικής αποδίδει, ανακοινώνοντας νέο μισθό 880 ευρώ και στόχο τα 950 ευρώ ως το 2027. Ο ίδιος επικαλέστηκε τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 53% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΥΠΑ συνεχίζει με στοχευμένα προγράμματα για ανέργους άνω των 55 ετών, με επιδοτούμενους μισθούς έως 750 ευρώ και ποσοστό επιχορήγησης έως 75% για τους εργοδότες. Ανοίγει και η νέα πιλοτική εφαρμογή του επιδόματος ανεργίας που σχετίζεται πλέον με τις ασφαλιστικές εισφορές και συνοδεύεται από επιπλέον παροχές (δώρο, παιδική προσαύξηση, μονογονεϊκή προστασία).

Το στοίχημα της ενεργειακής μετάβασης – Η ΔΕΗ, τα data centers και η Δυτική Μακεδονία

Η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη: Η ΔΕΗ επενδύει στην εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, υβριδικών συστημάτων και data centers στη Δυτική Μακεδονία. Σε αυτή την πορεία, η συμβολή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιοχής θεωρείται κρίσιμη, καθώς ανασχεδιάζονται οι σχολές με βάση τις απαιτήσεις της πράσινης οικονομίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Το νέο πλαίσιο επιδιώκει να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία από αποβιομηχανοποιημένη ζώνη σε τεχνολογικό κόμβο – με επίκεντρο και την παρουσία ευρωπαϊκών κεφαλαίων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τραμπ για Συμβούλιο Ειρήνης: 5 δισ. δολάρια για τη Γάζα – Πλήρη και άμεση αποστρατιωτικοποίηση από τη Χαμάς

15/02/2026 | 19:00
Εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας (Energy Community), με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την ίδρυσή της στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Τσάφος υποδέχθηκαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια και τη Στέγαση, Dan Jοrgensen, τον γενικό διευθυντή της Ενεργειακής Κοινότητας, Artur Lorkowski, καθώς και τους υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος των Συμβαλλόμενων Μερών της Ενεργειακής Κοινότητας. Η Συνθήκη για την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας υπογράφηκε στην Αθήνα το 2005, με βασικό στόχο τη δημιουργία μιας ενοποιημένης αγοράς, την προσέλκυση επενδύσεων και την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης, μέσα από την ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Διάσκεψη Ασφάλειας Μονάχου: Συγχαρητήρια από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για Κάθετο Διάδρομο και ενεργειακές συμφωνίες

14/02/2026 | 14:39
Featured

Τραμπ σε Ζελένσκι: «Πρέπει να κινηθείς – Η Ρωσία θέλει συμφωνία»

14/02/2026 | 09:00
Featured

Τραμπ για Ιράν: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά ίσως πρέπει να επικρατήσει ο φόβος

14/02/2026 | 07:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Καταγγελία για τον «ψευτομοναχό Χερουβείμ»: Ξετυλίγεται το κουβάρι εξαπάτησης – Αντίδραση από φορείς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Κυριακή με βροχές, καταιγίδες, ανέμους και σκόνη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- ΑΑΔΕ-myBusinessSupport: Νέο άνοιγμα για ΑΤΑΚ/ΚΑΕΚ έως 20 στρέμματα – Ρύθμιση για δημόσιες γαίες και ΜΙΔΑ

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Έφυγε από τη ζωή η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Νόμος Κατσέλη και τόκοι: «πάγωμα» στεγαστικών, φόβοι για πλειστηριασμούς και σοκ στην κτηματαγορά – τι αλλάζει μετά την απόφαση

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Ζελένσκι για Πούτιν: «Δεν του έχει μείνει πολύς χρόνος» – Πολιτικό θράσος, υγεία, Κρεμλίνο και το μήνυμα προς Δύση

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Μητσοτάκης: Οι πολίτες επιθυμούν μια Ελλάδα εθνικής αυτοπεποίθησης, όχι εθνικής υστερίας – Θέλουμε μια λειτουργική σχέση με Τουρκία

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Αύριο η υπογραφή των συμβάσεων με Chevron-Helleniq Energy – Τα κρίσιμα ορόσημα

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch