Μπορεί να συνεργάστηκε με τον Τσίπρα η κ Μέρκελ όλα δείχνουν όμως τώρα ότι κατάλαβε ότι η σχέση της υπήρξε επιζήμια και για την ίδια αλλά και για την Γερμανία.

Έτσι τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την προσεχή Πέμπτη, ανακοίνωσε επίσημα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ, ο Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από Καγκελάριο με στρατιωτικές τιμές, στις 12:00 (τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 13:15.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής.

Η Γερμανία αποτελεί τον επόμενο σταθμό των επαφών του έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη, προκειμένου να παρουσιάσει την οικονομική ατζέντα της νέας κυβέρνησης και να επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση τους σε μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των ελλήνων πολιτών, αλλά και θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις στη χώρα.

Η «ευρωπαϊκή περιοδεία» του Πρωθυπουργού που ξεκίνησε από το Παρίσι θα διαρκέσει ως τις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στη Χάγη, με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ώστε να διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδυτών, αλλά συγχρόνως και η χώρα να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες που συντελούνται για τη διαμόρφωση της “νέας” Ευρώπης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει στην κ. Μέρκελ τη διαβεβαίωση που έδωσε στον Εμ. Μακρόν.

Πως η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα μετά τη δεκαετή κρίση και διαθέτει μια ισχυρή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, μια κυβέρνηση η οποία έβαλε τέλος στην εποχή της οξύτητας, του λαϊκισμού και των άκρων που έβλαψε τόσο την οικονομία όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ακόμη ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον Ευρωπαϊκό Νότο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας αποτελεί εστία και άγκυρα σταθερότητας, ανάπτυξης, μετριοπάθειας και πραγματισμού σε μια εποχή σημαντικών προκλήσεων για τη δημοκρατική Ευρώπη και τη γειτονιά μας.

Αυτή τη φορά αναμένεται η κ Μέρκελ αλλάζει ρότα και στρώνει το χαλί του Μητσοτάκη