Μια διεύθυνση από την ήταν γραμμένη πάνω στο πακέτο – που εστάλη στο στο με παραλήπτη τον ίδιο τον .

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Märkische Allgemeine ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην , αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει σχολιασμός της πληροφορίας από επίσημες γερμανικές πηγές.

Στην Αθήνα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλώνουν ότι απευθύνθηκαν σε γερμανό αξιωματούχο που εκτελεί χρέη συνδέσμου ανάμεσα στις διωκτικές αρχές των δύο χωρών, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την συγκεκριμένη πληροφορία, γράφει το thetoc.gr.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς και τα εκρηκτικά σε Μέρκελ, Μπερλουσκόνι Σαρκοζί κα.
Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αποστείλει εκρηκτικά πακέτα στην με αποστολέα το ελληνικό ΥΠΟΙΚ, στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουκόνι.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο πακέτο με αποδέκτη τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό το αεροπλάνο που το μετέφερε έκανε αναγκαστική προσγείωση για να εξουδετερωθεί.

Αντίστοιχα πακέτα είχαν αποδέκτες τον Σαρκοζί τη Eurojust τα κεντρικά της Europol, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και οκτώ πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα.

ΜΜΕ αναφέρουν ότι και τον Ιανουάριο του 2016 εστάλη από την Ελλάδα επίμαχο πακέτο.

Πως σήμανε συναγερμός στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου
Ο συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές του στις 10 το πρωί τοπική ώρα, μετά την ανακάλυψη ενός ύποπτου πακέτου στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου στην Potsdamer Platz. Το πακέτο είχε παραλήπτη τον υπουργό οικονομιών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Το περιεχόμενο – όπως φάνηκε στο ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ, ήταν διάφορες εκρηκτικές ύλες από αυτές που χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες βομβιστές αλλά μεγάλης ισχύος, με στόχο αν προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί αν ανοιγόταν χωρίς προσοχή.

Το κτίριο του ταχυδρομείου εκκενώθηκε αμέσως και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.