ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ

Σε περισσότερους από 3.000 υπολογίζονται οι στρατιώτες και αξιωματικοί που έχουν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο της Παρασκευής.

Από αυτούς οι 103 είναι στρατηγοί και ναύαρχοι.

Πολλοί από τους απλούς φαντάρους, που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις και στη συνέχεια παραδόθηκαν στην Αστυνομία, είπαν ότι δεν γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα.

Τους είχαν δώσει διαταγές ότι λαμβάνουν μέρος σε αντιτρομοκρατική άσκηση ή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ωστόσο, το καθεστώς Ερντογάν, που επιθυμεί να εντυπωσιάσει αλλά και να τρομοκρατήσει, συμπεριφέρεται στους κατηγορούμενους στασιαστές ως να είναι αιχμάλωτοι ξένου στρατού.

Αλλά και αιχμάλωτοι ξένου στρατού να ήταν, οι διεθνείς συνθήκες προβλέπουν ανθρώπινη αντιμετώπιση κι όχι να τους έχουν στοιβαγμένους σαν ζώα.

Αυτή είναι η Τουρκία. Πολλοί μάλιστα χρήστες του διαδικτύου, που σχολιάζουν αυτές τις εικόνες, γράφουν ότι εάν φέρονται έτσι στους δικούς τους, φανταστείτε πώς συμπεριφέρθηκαν στους Έλληνες στην Κύπρο το 1974. Ξέρουμε πώς συμπεριφέρθηκαν στους Έλληνες το 1974, έθαβαν τους αιχμαλώτους πολέμου ζωντανούς κάτω από τσιμέντο.

Εάν κάποιος νομίζει ότι αυτό το κράτος κι αυτός ο λαός, στην πλειονότητά του – δεν μιλάμε για μια μειονότητα εξημερωμένων Τούρκων- έχουν θέση στον δυτικό κόσμο, ας μας το πει. Κάτω από την ανάρτησή μας τα σχόλια των αναγνωστών είναι πάντα ανοιχτά…