Η κυβέρνηση της με πυροβολικό ασταμάτητα το ανατολικό που κατέχεται από τους της και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Πρόκειται για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς στην πόλη εδώ και δύο χρόνια, ένδειξη της βούλησης της κυβέρνησης να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης και να εξοντώσει τους τρομοκράτες.

Η επιχείρηση που διεξάγεται στον ανατολικό Χαλέπι άρχισε την Τρίτη και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετές συνοικίες την Παρασκευή, για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -μια φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα που εδρεύει στη Βρετανία- ένα νοσοκομείο στη συνοικία Μάαντι βομβαρδίστηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας το βράδυ της Παρασκευής.

Ιατρική πηγή ανέφερε ότι «ένα μέρος του νοσοκομείου καταστράφηκε και δύο ασθενείς σκοτώθηκαν». Άλλοι ασθενείς, καθώς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:   Ξεσηκωμός στο Χαλέπι: Ο λαός είπε ΟΧΙ στην τρομοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε ολοσχερώς το αρχηγείο των διασωστών «Λευκά Κράνη» στο Μπαμπ Αλ Νάιραμπ, άλλη συνοικία του τομέα που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με έναν διασώστη. Τα «Λευκά Κράνη», όπως ονομάζονται οι διασώστες στο Χαλέπι, είναι μια οργάνωση τζιχαντιστών διασωστών προσκείμενων στην Αλ Κάιντα που οργανώθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τη Δύση. Δεν είναι η επίσημη πολιτική προστασία της Συρίας.

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μέσα στο τζιχαντοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι μεταδίδει ότι τα σχολεία πιθανόν θα μείνουν κλειστά σήμερα και αύριο σε αυτή την πλευρά της πόλης, λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών. Προφανώς θέλει να μας πείσει ότι στο ερειπωμένο Χαλέπι υπάρχουν σχολεία.

Ελικόπτερα έριχναν την Παρασκευή βαρέλια γεμάτα από εκρηκτικά εναντίον των θέσεων των τρομοκρατών στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, το οποίο ήταν η πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας πριν εισβάλουν στην πόλη οι τρομοκράτες και την μετατρέψουν σε σωρό ερειπίων.

Οι τζιχαντιστές από το ανατολικό Χαλέπι εκτόξευσαν 15 ρουκέτες στην ελεγχόμενη από τις δυτική πλευρά της πόλης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια.

Οι κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπίου παραμένουν μέσα στα σπίτια τους. Πολιορκημένοι εδώ και τέσσερις μήνες, δεν μπορούν να λάβουν καμιά ανθρωπιστική βοήθεια. Οι τρομοκράτες τους κρατάνε ως ανθρώπινες ασπίδες και δεν τους αφήνουν να φύγουν.

Οι αποθήκες των τοπικών ΜΚΟ είναι άδειες και εξοργισμένοι κάτοικοι στις ανατολικές συνοικίες που μαστίζονται από την πείνα πραγματοποίησαν επιδρομή αυτή την εβδομάδα στις αποθήκες του δημοτικού συμβουλίου των τρομοκρατών.