Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Οι ρωσικές βόμβες η δυτική προπαγάνδα και η επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή

Newsroom από Newsroom
04/10/2015 14:21
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Βομβαρδισμοί στη Συρία από τη ρωσική αεροπορία και “βομβαρδισμός” προπαγάνδας από τη Δύση ,την αντιπολίτευση του Άσαντ,αλλά και τη Μόσχα. Ένα “παιχνίδι” αντικρουόμενων πληροφοριών και εκτιμήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη από το οποίο είναι δύσκολο να ξεχωρίσει η αλήθεια από το ψέμμα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η επόμενη μέρα για τη Συρία έχει δρομολογηθεί. Και όποια κι αν είναι θα έχει επιπτώσεις σ΄ όλη τη Μέση Ανατολή.

 Έχουν την σιωπηρή έστω έγκριση των ΗΠΑ ,οι Ρώσοι για τις αεροπορικές επιδρομές;Η απάντηση που δίνουν Έλληνες επιτελείς που παρακολυθούν την κατάσταση στη Συρία είναι καταφατική. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ανακοίνωση των αεροπορικών επιδρομών από τους Ρώσους ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά από την επαφή Ομπάμα-Πούτιν στη Νέα Υόρκη.

Και γιατί υπάρχει τόση “γκρίνια” και αντιδράσεις από τη Δύση; Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί οι στόχοι των Ρώσων δεν είχαν να κάνουν με τους τζιχαντιστές -ή μόνο μ΄ αυτούς- αλλά με τους “αντιπολιτευόμενους” στον Άσαντ αντάρτες.

Είναι προφανές ότι η επόμενη μέρα στη Συρία και στη Μέση Ανατολή είναι αυτή που ήδη απασχολεί όλες τις μεγάλες δυνάμεις. Και το πρόσωπο του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί σ΄ όλα τα σενάρια για τη Συρία ,μετά από την ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Πούτιν για Άσαντ

Σ΄ αυτό το κομβικό σημείο για τον πόλεμο στη Συρία όλοι οι “παίκτες” αρχίζουν να δείχνουν τις προθέσεις και τα “χαρτιά” τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να διεξαγάγει διάλογο με τη συριακή αντιπολίτευση και να είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε έναν «συμβιβασμό», σε δηλώσεις του μετά τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στην επικράτεια της Συρίας.
«Πιστεύουμε ότι μια οριστική και διαρκής λύση στη Συρία είναι εφικτή μόνο στη βάση μιας πολιτικής μεταρρύθμισης και της διεξαγωγής διαλόγου με τις λογικές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα», είπε ο Πούτιν αναφερόμενος στην αντιπολίτευση την οποία ανέχεται το καθεστώς του Άσαντ. «Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος Άσαντ το αντιλαμβάνεται αυτό και είναι έτοιμος για μια τέτοια διαδικασία», πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Εξάλλου ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει να συμμαχήσει με όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.
«Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό και προσήκον να ενωθούν όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες στον αγώνα εναντίον της διεθνούς δημοκρατίας και να οικοδομήσουμε το κοινό μας έργο βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ», σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Για να ξεκινήσουμε προτείνω στα ενδιαφερόμενα κράτη, πρώτα απ’ όλα τις χώρες της περιοχής, να ενταχθούν στο διεθνές κέντρο πληροφόρησης και συντονισμού στη Βαγδάτη. Όλοι οι εταίροι μας θα είναι ενημερωμένοι για τα σχέδια και τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία».
Εξάλλου, η συριακή προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ρωσική στρατιωτική βοήθεια, με ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Δαμασκό.
«Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις απεστάλησαν στη Συρία κατόπιν αιτήματος του συριακού κράτους μέσω μιας επιστολής του κ. Άσαντ (…) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου Πούτιν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

 


Ο “Ελεύθερος Συριακός Στρατός” διαμαρτύρεται

Από την άλλη πλευρά όσοι προσπαθούν ανεπιτυχώς χρόνια τώρα να ρίξουν τον Άσαντ διαμαρτύρονται. Η αξιοπιστία των πληροφοριών που μεταδίδουν προς το εξωτερικό θα πρέπει να ελεγχθεί. Σύμφωνα μ΄ αυτές “οι περιοχές που επλήγησαν στην επαρχία Χομς της Συρίας τελούν υπό τον έλεγχο μιας σειράς οργανώσεων ανταρτών περιλαμβανομένων αρκετών που συμμετέχουν στον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», γνωστοποίησαν ακτιβιστές, ντόπιοι και αντάρτες.
Καμία από τις πηγές αυτές δεν κατονόμασε το Ισλαμικό Κράτος ως μία από τις οργανώσεις που δρουν στις περιοχές που επλήγησαν σήμερα.

Υπάρχουν νεκροί άμαχοι;

Οι αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 36 αμάχων και έπληξαν περιοχές που δεν ελέγχουν το Ισλαμικό Κράτος και οι μαχητές της Αλ Κάιντα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης.
«Όλοι οι στόχοι στα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας που διεξήχθησαν σήμερα στο βόρειο τμήμα της Χομς ήταν άμαχοι» έγραψε ο Χάλεντ Χότζα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο Χότζα, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι οι άμαχοι σκοτώθηκαν σε πέντε διαφορετικές περιοχές.
«Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν στους σημερινούς βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Χομς ήταν οι περιοχές εκείνες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και το νίκησαν πριν από ένα χρόνο» υπογράμμισε.

“Χτυπάμε τη διεθνή τρομοκρατία” λέει ο Άσαντ μέσω της κρατικής τηλεόρασης

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας, από την δική του πλευρά, μεταδίδει ότι τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα σήμερα, σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.
«Εφαρμόζοντας τη συμφωνία που συνάφθηκε μεταξύ της Συρίας και της Ρωσίας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και την εξόντωση του Ντάες, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία της Συρίας διεξήγαγαν αρκετές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών του Ντάες» ανέφερε μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας.
Η ίδια πηγή επισήμανε ότι στους βομβαρδισμούς επλήγησαν περιοχές στις επαρχίες Χομς και Χάμα.
 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι το Ιράν δεν είναι έτοιμο να καταλήξει στη «σωστή συμφωνία»

22/08/2026 | 07:00
Featured

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια μέχρι την Τετάρτη

22/08/2026 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 22 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Αγαθόνικος και οι συν αυτώ Μάρτυρες

22/08/2026 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

21/08/2026 | 23:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το 63% των Ελλήνων ζει με λιγότερα από 12.000 ευρώ τον χρόνο!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Καμπανάκι» από ΕΟΔΥ: Πολύ έντονη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου, αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Συντάξεις ΤΩΡΑ: Αναδρομικά έως 19.643 ευρώ για 37.003 δικαιούχους – Ποιοι παίρνουν αυξήσεις και τι αλλάζει για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!

    757 shares
    Share 303 Tweet 189
  • Κίνα: Καταγγέλλει «παράνομη εισβολή» τριών φιλιππινέζικων αεροσκαφών πάνω από το διαφιλονικούμενο Scarborough Shoal

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Αλέξης Τσίπρας: Από την Κουμουνδούρου στην Αμαλίας, μία πολιτική απάτη δρόμος

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Κτηνοτρόφοι 2026: Αποζημιώσεις έως 200 ευρώ ανά ζώο και συναγερμός για την ευλογιά – Τι ισχύει από σήμερα

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Πάει για νέα πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης ο Τεντόγλου

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch