Οκτώ Τούρκοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, μετά από οβίδα στα σύνορα με την Τουρκία.

Η οβίδα προερχόταν από τους Κούρδους πολιτοφύλακες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. Άλλοι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει, πως αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα των τρομοκρατών από την πηγή του και γι’ αυτό εισέβαλε στη Συρία.

Συρία: Τέσσερις στρατιώτες της Τουρκία σκοτώθηκαν από Κούρδους πολιτοφύλακες
Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στη Συρία από την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού, εναντίον της οποίας η Άγκυρα εξαπέλυσε μια στρατιωτική επιχείρηση αυτήν την εβδομάδα.

Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του χθες και άλλος ένας σήμερα στις εχθροπραξίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Συρία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από οβίδες που έριξαν οι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Αζάζ, μια πόλη στη βορειοδυτική Συρία, η οποία δεν βρίσκεται στη ζώνη όπου εκτυλίσσεται η τουρκική επιχείρηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Τετάρτη, που ξεκίνησε η τουρκική επιδρομή, 41 Κούρδοι μαχητές και 17 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις.