ΣΥΡΙΑ: «Περιοχές κρίσιμης σημασίας έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός», που μαζί με τους ισλαμιστές μισθοφόρους του έχουν πλησιάσει στα περίχωρα της πόλης Εφρίν στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Χθες Δευτέρα, εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περισσότερη από τη μισή περιοχή γύρω από την Εφρίν, υπογραμμίζοντας τη «σημαντική πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην επιχείρηση που πραγματοποιεί η Άγκυρα κατά των Κούρδων μαχητών στα νότια σύνορά της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, ο τουρκικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει περικυκλώσει την πόλη Εφρίν, με τους Κούρδους να διαψεύδουν ότι έχουν τεθεί σε πολιορκία.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους δρόμους της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες άμαχοι εγκατέλειψαν την Εφρίν και βρήκαν καταφύγιο σε εδάφη υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Συρίας.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία τώρα: Τούρκοι και μισθοφόροι εναντίον των Κούρδων έξω από το Εφριν

Σύμφωνα με τον κουρδικό Ερυθρό Σταυρό, από την αρχή της τουρκικής επίθεσης στην Εφρίν, στις 20 Ιανουαρίου, έχουν σκοτωθεί από τουρκικά πυρά 230 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 35 παιδιών και ακόμα 688 άμαχοι έχουν τραυματιστεί.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με γαλάζιο χρώμα τα συριακά εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κόκκινο η κυβέρνηση, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι της Εφρίν -όπως μπορείτε να δείτε και στο ρεπορτάζ του SKY NEWS- θάβουν τους νεκρούς τους, μαχητές και αμάχους, και ορκίζονται εκδίκηση, γράφει το tribune.gr.

Στο ρεπορτάζ συμπεριλαμβάνονται και σκληρά πλάνα από τις τουρκικές αγριότητες: