– Αυξάνεται κατακόρυφα η αγωνία για τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους που παρέμειναν εγκλωβισμένοι για εννέα ολόκληρες μέρες σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη – Η στάθμη του νερού είναι τέτοια που θα έπρεπε να καταδυθούν και να βγουν κολυμπώντας!

– Έξι ώρες θα χρειαζόταν ένας έμπειρος δύτης για να διανύσει αυτή την απόσταση – Θα προσπαθήσουν να… προπονήσουν τα παιδιά για να αντεπεξέλθουν στην επιχείρηση διάσωσης – Πώς το πνεύμα του αθλητισμού τα βοήθησε να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες – Όλες οι εξελίξεις της συγκλονιστικής υπόθεσης που είναι… κομμένη και ραμμένη για ταινία, με βίντεο και φωτογραφίες
Τα δώδεκα παιδιά και ο βοηθός προπονητής τους που βρέθηκαν ζωντανοί αφού πέρασαν εννέα ημέρες, χωρίς φαγητό, μέσα σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη θα πρέπει τώρα να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

Κι αυτό διότι αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους. Μια επειχείρηση που κάθε άλλο εύκολη και απλή θα είναι.

«Η έρευνά μας στέφθηκε με επιτυχία αλλά απομένει η διάσωση», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι, Ναρονγκσάκ Οσοτανάκορν.

«Είναι απίστευτο. Το περίμενα εδώ και δέκα ημέρες. Δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η ημέρα«, δήλωσε κατενθουσιασμένος ο πατέρας ενός από τους εφήβους.

Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μιας τηλεφωνικής γραμμής, μήκους πολλών χιλιομέτρων, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, να μιλήσουν κυρίως με τους γονείς τους.

Αγωνία για την τύχη των παιδιών στην Ταϊλάνδη!
Οι πιθανότητες να απεγκλωβιστούν σύντομα είναι ουσιαστικά μηδενικές: Η στάθμη του νερού είναι τέτοια που θα έπρεπε να καταδυθούν και να βγουν κολυμπώντας.

Ένας έμπειρος δύτης θα χρειαζόταν έξι ώρες για να διανύσει την απόσταση μέχρι την είσοδο του σπηλαίου.

Rescue workers are seen near Tham Luang cave complex, as members of under-16 soccer team and their coach have been found alive according to a local media’s report, in the northern province of Chiang Rai, Thailand, July 3, 2018. REUTERS/Soe Zeya Tun