Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Θεωρίες συνωμοσίας: Ηταν «παραμυθάκι» των ΗΠΑ η επιδρομή στην οποία σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν;

Newsroom από Newsroom
11/05/2015 20:06
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Θεωρείται μία από τις επιτυχίες του Μπαράκ Ομπάμα. Από την άλλη όμως, οι Αμερικανοί λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας. Μήπως ήταν ψέμα ό,τι τους είπαν για τις συνθήκες θανάτου του Μπιν Λάντεν.

Αυτές τις αμφιβολίες δημοσιοποίησε ο Σέιμουρ Χερς, ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους ερευνητές-δημοσιογράφους στις ΗΠΑ. Σε ένα νέο άρθρο του, υποστηρίζει πως όλα όσα ακούστηκαν για την εισβολή στο συγκρότημα στο οποίο ζούσε ο Νο1 εχθρός των Αμερικανών, στο Πακιστάν, το 2011, μπορεί να ήταν ένα παραμυθάκι.

Το ρεπορτάζ του προκάλεσε τόσο ενδιαφέρον, που όταν δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η ιστοσελίδα που το φιλοξενούσε κατέρρευσε, όπως αναφέρει το CNN!

Το βασικό επιχείρημα του Χερς στο νέο του ρεπορτάζ είναι ότι σε αντίθεση με το τι υποστήριζε η κυβέρνηση του Ομπάμα όταν έγινε η επιχείριση για τον Μπιν Λάντεν, Αμερικανοί και Πακιστανοί αξιωματούχοι είχαν πλήρη γνώση για το ότι ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στην πόλη Αμποταμπάντ, συνεργάστηκαν για τη σύλληψή του και στη συνέχεια δημιούργησαν μία τεράστια συγκάλυψη, στην οποία ενέχονται αξιωματούχοι πολλών σε πολλά επίπεδα της κυβέρνησης και των δύο χωρών.

Οι βασικοί ισχυρισμοί στο άρθρο του Χερς βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους ισχυρισμούς ενός ανώτερου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που έχει αποσυρθεί πλέον και δεν κατονομάζεται. Ο Χερς υποστηρίζει ότι:

Η επιδρομή της ομάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού το 2011 στην εγκατάσταση στο Αμπονταμπάντ όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, δεν ήταν μάχη στην οποία οι άνδρες πήγαν σε μία επικίνδυνη και άγνωστο κατάσταση, αλλά κάτι στημένο, καθώς ο στρατός του Πακιστάν κρατούσε τον Μπιν Λάντεν φυλακισμένο εκεί για πέντε χρόνια και απλά τον έδωσαν στη διάθεση των Αμερικανών, που έφτασαν εκεί με ελικόπτερα τη νύχτα της επιδρομής.
Ενας αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας του Πακιστάν, ISI, συνόδευε τους άνδρες της SEAL στην επιδρομή και τους κατηύθυνε μέσα στην εγκατάσταση. Οι μόνοι πυροβολισμοί που έπεσαν εκείνη τη νύχτα ήταν εκείνοι που χρειάστηκαν όταν σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν.

Κάποιος που εμφανίστηκε στην αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ έδωσε την πληροφορία στη CIA ότι ο Μπιν Λάντεν ζούσε σε αυτή την εγκατάσταση στην Αμποταμπάντ και ότι δεν ήταν αλήθεια- παρά τις δηλώσεις πολλών Αμερικανών αξιωματούχων μετά από την επιδρομή- ότι η CIA είχε εντοπίσει έναν από τους ανθρώπους του Μπιν Λάντεν στο κτίριο και υπέθεσε ότι εκεί ζει ο τρομοκράτης.
Η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτούσε τη συντήρηση του Μπιν Λάντεν στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Ενας γιατρός του πακιστανικού στρατού πήρε DNA από τον Μπιν Λάντεν, που απέδειξε ότι είναι στην Αμποταμπάντ, απόδειξη που δόθηκε στις ΗΠΑ και έτσι όλη η υποτιθέμενη αβεβαιότητα- την οποία επικαλέστηκαν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα μετά από την επιδρομή- για το αν πράγματι ζούσε εκεί ο Μπιν Λάντεν, ήταν ένα ψέμα.
Το μεγαλύτερο ψέμα ήταν ότι «Οι δύο ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες του Πακιστάν δεν ενημερώθηκαν ποτέ» πριν από την επιδρομή των ΗΠΑ στο συγκρότημα που ζούσε ο Μπιν Λάντεν.

Τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσοι και πολλοί από τους κορυφαίους συμβούλους του, καταλήγει ο Χερς, είπαν ψέματα σχεδόν για τα πάντα σε ό,τι αφορούσε αυτό που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του προέδρου: την έγκριση για την επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.

Η άλλη πλευρά

Το νέο άρθρο του Χερς προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Ανάμεσά τους ο Πίτερ Μπέργκεν, αναλυτής ασφαλείας του CNN, ο οποίος σε άρθρο του αντικρούει τα επιχειρήματα του Χερς.

Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι έπεσαν μόνο οι πυροβολισμοί με τους οποίους σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν, ο Μπέργκεν ανταπαντά: «Αυτό αγνοεί το γεγονός ότι δύο άνδρες που μετείχαν στην αποστολή έχουν δηλώσει δημόσια ότι σκοτώθηκαν κι άλλοι εκείνο το βράδυ, ανάμεσά τους οι δύο σωματοφύλακες του Μπιν Λάντεν, ένας από τους γιους του και ένας από τους σωματοφύλακες των συζύγων τους».

Ο ίδιος τονίζει ότι ήταν ο μόνος που επισκέφθηκε το συγκρότημα όπου έγινε η περιβόητη επιδρομή, πριν το κατεδαφίσει ο στρατός του Πακιστάν. «Το κτίριο ήταν κατεστραμμένο, με σπασμένα γυαλιά και γεμάτο τρύπες από σφαίρες από την ανταλλαγή πυρών».

Ακόμη, ο Μπέργκεν χαρακτηρίζει γελοίο τον ισχυρισμό ότι η Σαουδική Αραβία πλήρωνε τα έξοδα του Μπιν Λάντεν, σχολιάζοντας ότι βασικός στόχος του τελευταίου ήταν η ανατροπή της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

«Η κοινή λογική λέει ότι αν οι Πακιστανοί κρατούσαν τον Μπιν Λάντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ το είχε ανακαλύψει, ο ευκολότερος τρόπος δεν θα ήταν να γίνει μία αμερικανική στρατιωτική επιδρομή στο Πακιστάν, αλλά να τον παραδώσουν ήσυχα στους Αμερικανούς», λέει ακόμη ο Μπέργκεν, σημειώνοντας ότι κάτι ανάλογο έχει κάνει το Πακιστάν αρκετές φορές, με άλλους ηγέτες της Αλ Κάιντα.

Κατά την άποψη του Μπέργκεν, δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει συγκάλυψη, αν οι Αμερικανοί ανακάλυπταν ότι οι Πακιστανοί κρύβουν τον Μπιν Λάντεν, τονίζοντας ότι εκείνη την εποχή οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, οπότε οι ΗΠΑ δεν είχαν να χάσουν τίποτα αν αποκάλυπταν ότι οι Πακιστανοί προστάτευαν τον Μπιν Λάντεν, σε περίπτωση που αυτό ίσχυε.

Τονίζει ακόμη ότι από τις επικοινωνίες κορυφαίων στρατιωτικών αξιωματούχων του Πακιστάν, τις οποίες παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί το βράδυ της επιδρομής, αποκαλύπτεται ότι οι πρώτοι δεν είχαν ιδέα για την παρουσία του Μπιν Λάντεν στη χώρα τους.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Στη νέα λίστα 37.003 συντάξεις – Αυξήσεις έως 240 ευρώ και 10 παραδείγματα

14/09/2026 | 13:02
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό drone έπληξε συνοριακό πέρασμα Ουκρανίας–Πολωνίας – «Η τρομοκρατία του Πούτιν στην πόρτα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ»

14/09/2026 | 13:00
ΔΙΕΘΝΗ

Αγωνία στην Ινδονησία: Έξι νεκροί και 97 διασωθέντες από το πλοίο με τους 243 επιβαίνοντες

14/09/2026 | 12:00
Featured

Κουφονικολάκου: Ο Μαρινάκης δεν είπε την προσωπική του θέση για περιορισμό του χρόνου παροχής του επιδόματος ανεργίας

14/09/2026 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η Βουλγαρία ζητά την παραίτηση Γκρουέφσκι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Παπαστράτος αλλάζει την επικοινωνιακή της ομάδα με τον πολλά υποσχόμενο και έμπειρο στέλεχος Αλέξανδρο Ραγκαβά

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΝΙΚΗ σε αποσύνθεση: Οι βουλευτές αναζητούν σωσίβιο και ο Νατσιός μένει μόνος

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η Ρωσία θα παραστεί στη σύνοδο της G20 για την ενέργεια στο Χιούστον παρά τις αντιδράσεις της Δύσης

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ 2026- ΑΓΡΟΤΕΣ: Έως 145.000 ευρώ για τρακτέρ και επιδότηση 70% – Η λίστα των μηχανημάτων με έξτρα μπόνους

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Μαρινάκης: Ο Κουτεντάκης «άδειασε» τον Τσίπρα για τα 7,5 δισ. ευρώ

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Καστελλόριζο: 5.000€ τον χρόνο για όσους υπηρετούν και για τα νοικοκυριά που ζουν ή επιλέγουν να ζήσουν στο νησί

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Τσουκαλάς: Η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch