Καταθορυβημένη από τη «δειλή δολοφονία» του Ρώσου αντιπολιτευόμενου και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης,  Μπόρις Νεμτσόφ, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διαλευκανθεί πλήρως το έγκλημα.

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι καταθορυβημένη από τη δειλή δολοφονία του αντιπολιτευόμενου Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της καγκελαρίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Η καγκελάριος καλεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εξασφαλίσει πως η δολοφονία αυτή θα διαλευκανθεί και οι δράστες θα λογοδοτήσουν».

Η καγκελάριος υπογράμμισε «το θάρρος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος δεν είχε πάψει να εκφράζει δημοσίως τις επικρίσεις του εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε «θλιμμένος και οργισμένος και σοκαρισμένος», όπως πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία», απ’ αυτή την «εν ψυχρώ» δολοφονία.
Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μπόρις Νεμτσόφ, 55 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρες το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Μόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο, «μια δολοφονία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας», σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.