Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ απορρίπτει πρόταση για διεθνή παρουσία στην Πλατεία των Τζαμιών

Newsroom από Newsroom
19/10/2015 05:23
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ισραήλ απέρριψε με δριμύτητα την ιδέα, που αποδίδεται στη Γαλλία, της ανάπτυξης διεθνών παρατηρητών στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ για την αποκλιμάκωση της πρόσφατης έντασης.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα αναζητεί τρόπους για επέμβαση στις ανησυχητικές εξελίξεις, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα στη Γερμανία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Μέση Ανατολή για συνομιλίες με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.

Η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο αραβικός τομέας της πόλης, ο οποίος κατελήφθη και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ, βρίσκονται στο κέντρο μίας βίαιης κλιμάκωσης τις τελευταίες εβδομάδες που δημιουργεί φόβο για την έκρηξη μίας νέας παλαιστινιακής ιντιφάντα.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους που πετούν πέτρες και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι καθημερινές από την 1η Οκτωβρίου, οι αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών εποίκων συνεχείς και ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι νεαρών Παλαιστινίων κατά ισραηλινών στρατιωτικών, αστυνομικών και εβραίων πολιτών έχει προκαλέσει νευρικότητα έως και κύμα πανικού στο Ισραήλ.

Οι συνήθως πολυσύχναστοι δημόσιοι χώροι στην Ιερουσαλήμ ήταν σήμερα έρημοι, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί μαζικά.

Ο δήμος του Τελ Αβίβ απαγόρευσε την είσοδο στα σχολεία των μελών του προσωπικού που είναι επιφορτισμένα με την καθαριότητα την ώρα της παρουσίας των μαθητών, για τον φόβο επιθέσεων. Το μέτρο αφορά “τόσο τους άραβες όσο και του εβραίους υπαλλήλους”, διευκρίνισε εκπρόσωπος του δήμου. Οι Ισραηλινοί Αραβες (17,5% του πληθυσμού), είναι ισραηλινοί πολίτες και αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία του μη διδακτικού προσωπικού που απασχολείται στα ισραηλινά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η βία έφθασε στη Λωρίδα της Γάζας, απομονωμένη εξαιτίας του ισραηλινού, αλλά και του αιγυπτιακού αποκλεισμού, στις 9 Οκτωβρίου. Έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις στα σύνορα με το Ισραήλ, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο του μοναδικού περάσματος ανάμεσα στον παλαιστινιακό θύλακα και τον ισραηλινό έδαφος, τουλάχιστον για τη σημερινή ημέρα. Η μόνη εξαίρεση γίνεται για τα ανθρωπιστικά περιστατικά.

Από την 1η οκτωβρίου, 41 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους πολλοί δράστες επιθέσεων, και εκατοντάδες έχουν τραυματισθεί. Παράλληλα, επτά Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί και δεκάδες έχουν τραυματισθεί.

Στη Δυτική Οχθη, σπουδαστές ταλμουδικής σχολής της Ιερουσαλήμ σώθηκαν από παλαιστίνιους αστυνομικούς από λιντσάρισμα όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με οργισμένο πλήθος Παλαιστινίων επιχειρώντας να φθάσουν μέχρι τον Τάφο του Ιωσήφ για να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης, έπειτα από τον εμπρησμό της Παρασκευής.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι, δεδομένης της συγκυρίας, η έλευση τριάντα εβραίων σπουδαστών στον Τάφο του Ιωσήφ “ήταν απολύτως ανεύθυνη” και θα μπορούσε “να έχει τραγική κατάληξη”.

Ο εμπρησμός του χώρου ενίσχυσε τους φόβους για την ενίσχυση του θρησκευτικού χαρακτήρα της σύγκρουσης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί “με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση της έντασης και της βίας στους Αγίους Τόπους”.

Η διεθνής κοινότητα, αλλά και ισραηλινοί και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, παρακολουθούν ανήμποροι την έκρηξη ενός κινήματος, κυρίως νέων, Παλαιστινίων, εκτός κεντρικού ελέγχου, απελπισμένων από την κατοχή , τον εποικισμό και ενθαρρυμένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θρησκευτικά συνθήματα.

Ενα από τα αίτια της έντασης είναι η υπεράσπιση της Πλατείας των Τζαμιών, ιερού τόπου του ισλάμ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι επιδιώκει την μεταβολή των ρυθμίσεων που διέπουν τον χώρο, που θεωρείται ιερός και από τους εβραίους.

Σύμφωνα με το στάτους κβο, οι εβραίοι μπορούν να επισκεφθούν την Πλατεία συγκεκριμένες ώρες, αλλά δεν τους επιτρέπεται να προσευχηθούν εκεί. Οι μουσουλμάνοι μπορούν να προσευχηθούν εκεί οποιαδήποτε ώρα, αλλά η πρόσβαση στον χώρο υπόκειται σε περιορισμούς εκ μέρους των Ισραηλινών που ελέγχουν την είσοδο στην Πλατεία των Τζαμιών.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για πρόθεση μεταβολής του στάτους κβο, πράγμα που αρνήθηκε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απορρίπτοντας παράλληλα την ιδέα, που αποδίδεται στη Γαλλία και περιέχεται σε κείμενο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, περί διεθνούς παρουσίας στην Πλατεία των Τζαμιών.

“Το Ισραήλ απορρίπτει τη γαλλική πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, διότι δεν κάνει καμία μνεία στην υποκίνηση βίας και στην τρομοκρατία των Παλαιστινίων”, είπε, ενώ το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έφθασε μέχρι τη διατύπωση κατηγορίας κατά της Γαλλίας ότι “ανταμείβει την (παλαιστινιακή) τρομοκρατία”.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Οι επενδυτές επιστρέφουν στο ΧΑ – Αύξηση νέων κωδικών κατά 19% το 2025

23/02/2026 | 17:00
Featured

FT: Η Ελλάδα στοχεύει σε κεντρικό ρόλο στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης

23/02/2026 | 16:00
Featured

Ιρανός αξιωματούχος: Διαφέρουν οι απόψεις Ιράν – ΗΠΑ για τις κυρώσεις, αλλά αναμένονται νέες διαπραγματεύσεις

23/02/2026 | 16:00
Featured

Οι διαδοχικές αποφάσεις για τους δασμούς φέρνουν πονοκέφαλο στις εταιρείες

23/02/2026 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Απίστευτο: Ξαναφέρνουν την εισφορά που δεν εφαρμόστηκε το 2013!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στρατιωτική θητεία 2026: Όλοι στον Στρατό Ξηράς, 10 εβδομάδες εκπαίδευση και €100 στην παραμεθόριο 

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Ζελένσκι στο BBC: Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πρέπει να τον σταματήσουμε

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Δυο νηστίσιμες συνταγές από το Άγιον Όρος: Ρεβιθόσουπα και μελιτζάνες με σάλτσα 

    416 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Στο 31,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου – «Παίζει» χωρίς αντίπαλο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • New York Times: Το Ιράν σε τροχιά πολέμου – Οι μυστικές εντολές Χαμενεΐ και η στρατιωτική ετοιμότητα

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Αγροτική Ενημέρωση: Πληρωμές Σχεδίων Βελτίωσης, Εξισωτική και Νέα Αγροτών πριν το Πάσχα 2026

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Το ζεϊμπέκικο της Άννας Διαμαντοπούλου στην Κοζάνη – Δείτε βίντεο

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch