ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ: Από ό,τι φαίνεται όχι μόνο ο Έντι Ράμα στην Αλβανία αλλά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο σουλτανοπρόεδρος της Τουρκίας, υπήρξε για κάποιο διάστημα «αγαπημένος» του Τζορτζ Σόρος. Όπως έγραψε σε άρθρο του στην τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Τ24 ο Αχμέτ Σεβέρ (Ahmet Sever), ο οποίος χρημάτισε και σύμβουλος του ισλαμιστή Τούρκου προέδρου Γκιουλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε τον Ιανουάριο του 2003 τον Τζορτζ Σόρος και ζήτησε την υποστήριξή του.
Αφορμή για αυτές τις «υπενθυμίσεις» στάθηκαν δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά (Osman Kavala), που συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου, τον οποίο ο Τούρκος σουλτανοπρόεδρος αποκάλεσε «Σόρος της Τουρκίας».
Μιλώντας στα τέλη Οκτωβρίου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στον συλληφθέντα Τούρκο επιχειρηματία, υποστήριξε ότι «Αυτός ο άνθρωπος, τον οποίο αποκαλείτε κοινωνικό ακτιβιστή, ο άνθρωπος που είναι ο Σόρος της Τουρκίας έχει «ξεσκεπαστεί», όπως έχουν «ξεσκεπαστεί» και οι διασυνδέσεις του. Ποιόν επιχειρείτε να εξαπατήσετε;».
Σχολιάζοντας την ανωτέρω δήλωση, ο Σεβέρ έγραψε ότι και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος διατηρούσε σχέσεις με τον Τζορτζ Σόρος.
Οι σχέσεις αυτές ανάγονται χρονικά στον Ιανουάριο του 2003, στο Νταβός της Ελβετίας, όπου ο τότε νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Ερντογάν συναντήθηκε με τον γνωστό κερδοσκόπο.
[irp posts=”158730″ name=”Τουρκία: Νέες συλλήψεις στρατιωτικών”]
Στη συνάντηση αυτή –η πραγματοποίηση της οποίας τεκμηριώνεται από φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο και αναδημοσιεύουμε– ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε την υποστήριξη του Τζορτζ Σόρος, με το επιχείρημα ότι «Εμείς είμαστε η ανοιχτή κοινωνία της Τουρκίας».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Τζορτζ Σόρος έτεινε ευήκοα ώτα στο αίτημα του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, καθώς ενέτειλε, μέσω του Ιδρύματος Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society Foundation), την ίδρυση της Independent Turkey Commission, τα μέλη της οποίας τύγχαναν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και αντιμετώπισης από τις τουρκικές Αρχές, αναφέρει το tribune.gr.
Η συγκεκριμένη συνεργασία, συνεχίζει το δημοσίευμα, αποτέλεσε ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση και συνέβαλε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η κριτική του Ερντογάν προς τον Καβαλά, καταλήγει το δημοσίευμα, είναι απαράδεκτη, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε πριν 14 χρόνια και έλαβε τη στήριξη του Τζορτζ Σόρος.
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ