Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία ΝΕΑ : Τι φοβούνται οι επιστήμονες για τον κορονοϊό

Newsroom από Newsroom
26/03/2020 22:22
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τουρκία ΝΕΑ : Φαινομενικά η τουρκική κυβέρνηση δίνει σοβαρή μάχη κατά του κορονoϊού. Αυτή είναι η άποψη ευρέος τμήματος της τουρκικής κοινωνίας. Τα σχολεία έκλεισαν σχετικά νωρίς, οι μεγάλες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, τα σύνορα με επικίνδυνα κράτη έκλεισαν και ηλικιωμένοι άνω των 65 απαγορεύτηκε να κυκλοφορούν.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φεχρετίν Κότσα ενημερώνει μέσω twitter καθημερινά την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις. Όλο ελπίδα ανακοινώνει τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Ακόμη και η τουρκική αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται σε μόνιμη βάση στα μαχαίρια με την κυβέρνηση, δείχνει ικανοποιημένη από τη διαχείριση της κρίσης.

Δεν πείθονται όμως όλοι από την εικόνα. Η DW μίλησε με γιατρούς, που κουράρουν ασθενείς με covid19. Ανώνυμα καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις της κυβέρνησης και εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για το εάν μπορεί η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο. “Το πρόβλημα δεν είναι η θνησιμότητα που προκαλεί ο ιός, αλλά ο τεράστιος αριθμός των φορέων του, που αυξάνεται ραγδαία. Ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχει αρκετός ιατρικός εξοπλισμός και αναπνευστήρες για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες” λέει ένας γιατρός, αναφέρει το in.gr.

Ήταν σε καραντίνα κι έστειλε για ψώνια τον… σκύλο του

Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα τεστ. Ο υπουργός Υγείας Κότσα διαβεβαιώνει τον κόσμο ότι έχουν γίνει αρκετά τεστ, για να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού. “3952 τεστ έγιναν τα τελευταία 24ωρα”, έγραψε προχθές στο Twitter. Όμως πολλοί γιατροί επισημαίνουν ότι αυτό δεν ισχύει. Το 90% των ασθενών μας ακολουθούν θεραπεία κατά του κορωνοϊού, χωρίς να έχει διαγνωστεί προηγουμένως ότι φέρουν τον ιό, επειδή δεν έχουν κάνει τεστ. Επιτρέπεται μόνο ένα με δύο τεστ ανά 100 ασθενείς” λέει ένας γιατρός, ο οποίος εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία. ¨Ακόμη κι αν οι ασθενείς εμφανίζουν τυπικά συμπτώματα, όπως πυρετός, βήχας ή δύσπνοια, δεν γίνονται τεστ. Γι’ αυτό και ο γκρίζος αριθμός των φορέων του ιού πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος στην Τουρκία”.

Λίγα τεστ

Ακόμη και ένας παθολόγος, που βρίσκονταν ο ίδιος σε καραντίνα επί δέκα ημέρες και κόλλησε τη γυναίκα του και το παιδί του, θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που εμποδίζει την καταπολέμηση του ιού, είναι ότι γίνονται ελάχιστα τεστ.

“Μίλησα με έναν γιατρό για τα συμπτώματά μου και ποια θεραπεία θα ακολουθούσα, αλλά τεστ δεν έκανα”. Μάλιστα στη βεβαίωση ασθένειας η διάγνωση ήταν πόνοι στη σπονδυλική στήλη. Ένα άλλο σημείο κριτικής είναι ότι δεν τηρείται το μέτρο της καραντίνας. Ένας υπάλληλος νοσοκομείου διηγείται ότι όσοι υπάρχει υποψία ότι φέρουν τον ιό μπαίνουν σε άλλο δωμάτιο απομονωμένοι από τους ασθενείς. “Αλλά οι συγγενείς τους μπαινοβγαίνουν, δεν μπορεί να γίνει λόγος για καραντίνα” λέει.

Οι Τούρκοι γιατροί επισημαίνουν και ένα άλλο πρόβλημα που περνά απαρατήρητο από την κοινή γνώμη. Ο αριθμός των μολυσμένων γιατρών και νοσοκόμων είναι υψηλός. “Έχουμε συναδέλφους που βρίσκονται στην εντατική με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους” λέει χαρακτηριστικά χειρουργός σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Και ανησυχεί μήπως εμφανιστούν στην Τουρκία συνθήκες όπως στην Ιταλία και τη Γαλλία, όπου είναι αδύνατον να νοσηλευτεί ο τεράστιος αριθμός των ασθενών λόγω έλλειψης κρεβατιών. “Μας περιμένουν δυσκολότερες μέρες” λέει, “στην Ιταλία πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Αναρωτιέμαι, πως θα μπορέσω να το κάνω, φοβάμαι”. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της κυβέρνησης και του προέδρου Ερντογάν στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι, αυτοί δεν φαίνεται να πειθαρχούν.

Κυκλοφορούν

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, παρά τα περιοριστικά μέτρα, οι ηλικιωμένοι βγαίνουν έξω, στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν βίντεο από τελετές γάμων με πολλούς ανθρώπους. Πολλοί δεν φαίνεται να έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης, παρατηρεί ένας άλλος Τούρκος γιατρός με τον οποίο μίλησε η DW. Επιπλέον το 70% των φορέων είναι ασυμπτωματικοί. “Γι’ αυτό ακόμη και μέσα στην οικογένειά μου κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την επιδημία παρά τις προειδοποιήσεις. Αλλά ο κίνδυνος του ιού έγκειται στην υψηλή μεταδοτικότητά του από ανθρώπους που οι ίδιοι δεν έχουν συμπτώματα”. Ένας άλλος Τούρκος γιατρός λέει: “Εάν δεν θέλουμε να χάσουμε ηλικιωμένους και αρρώστους, πρέπει να καθίσουμε σπίτι, είναι η μόνη λύση. Μεταδώστε αυτό το μήνυμα, πείτε το στους δημοσιογράφους συναδέλφους σας. Όλοι θα πρέπει να το μεταδώσουν. Η απομόνωση είναι η μόνη λύση για να καθυστερήσουμε τη μετάδοση, ειδάλλως κανείς δεν θα μπορεί να συγκρατήσει την ορμή της επιδημίας. Κανείς!”.

Ετικέτες: ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/12/2025 | 23:55
HOT NEWS

Alex Rasov

01/12/2025 | 23:45
Featured

Αποκάλυψη Μπάρακ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να λειτουργήσει ως γέφυρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

30/11/2025 | 14:13
Featured

Ο Πάπας Λέων στην Άγκυρα: Λαμπρή υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Ερντογάν παρουσία Βαρθολομαίου

27/11/2025 | 17:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Τσίπρας γιατί ανέχεται τις δηλώσεις των στελεχών του;


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 50.000 θέσεις, μισθός 704€ και δώρο 540€ – Όλες οι «ανάσες» της ΔΥΠΑ για ανέργους μέχρι τα Χριστούγεννα

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ-Συνδεδεμένες 2026: Χαμηλές πρώτες πληρωμές, μεγάλες εκκαθαρίσεις τον Ιούνιο- Πότε πληρώνει ο ΕΛΓΑ 

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ: Αναδρομικά «μαμούθ» έως 4.760€ για στρατιωτικούς και ένστολους – Τι πληρώνεται έως Μάρτιο 2026

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα, επεισόδια, συλλήψεις και κλειστοί κόμβοι σε Ε65 και ΠΑΘΕ

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Τραμπ για Βενεζουέλα και Ονδούρα: Τηλεφώνημα με Μαδούρο και πρόθεση χάριτος σε Ερνάντες

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • 148.500 προσλήψεις ΑΣΕΠ, τριπλή αύξηση στις συντάξεις και μισθοί έως 1.500€: τι φέρνει το νέο οικονομικό πλάνο μέχρι το 2029

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • «Φραπές»: Θα πάω στην εξεταστική στις 11 Δεκεμβρίου και θα τρέχουν πολλοί

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch