Τις προκλήσεις σε ό,τι αφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Μίλησε ξανά για «Γαλάζια Πατρίδα» και διεμήνυσε ότι… δεν θα δεχτεί τετελεσμένα.

Ο Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε στο Χατάι για να επιθεωρήσει τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή. Κι από εκεί φρόντισε να μιλήσει ξανά για “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, στην ομιλία του, τόνισε ότι η Άγκυρα θέλει θα λυθούν με ειρήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία τα προβλήματα που υπάρχουν στη θάλασσα, η οποία αποκαλείται Γαλάζια Πατρίδα και περιλαμβάνεται από 462 χιλιάδες τ.χλμ..

Έσπευσε όμως να επαναλάβει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το newsit.gr