Τουρκία τώρα: Μικρό προβάδισμα φέρεται ότι έχει αποκτήσει το «Ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία, όπως αποκαλύπτουν δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες ήρθαν στη δημοσιότητα.

 

Αναλυτικότερα, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, μικρή πλειοψηφία των Τούρκων (51% με 52%) πρόκειται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση, που τροποποιεί το πολίτευμα της χώρας από προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR αναφέρει ότι το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι». Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 ως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, αναφέρει η ίδια δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση του «ναι» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία τώρα-Πρόκληση: Ισλαμική «έκθεση τέχνης» μέσα στην Αγία Σοφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του «ναι» αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από την πλευρά της ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει το 51,2%. Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 ως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες.