Όπως αναμενόταν, η πρόταση δεν κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που χρειαζόταν τη στήριξη των Εργατικών. Ο Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε 299 «ναι» και 70 «όχι» έναντι 434 βουλευτών στο σύνολο.

«Όχι» στο αίτημα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για πρόωρες Εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου είπε η Βουλή των Κοινοτήτων.

Η συνεδρίαση έγινε λίγο αφότου ανακοινώθηκε η αποδοχή του Μπόρις Τζόνσον για παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αλλά και η επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Λίγο μετά τη νέα ήττα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα νομοθετήσει για πρόωρες κάλπες, στις 12 Δεκεμβρίου. Η Κυβέρνηση, ανέφερε, θα ενημερώσει για τα σχέδιά της, προκειμένου με νομοσχέδιο να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε Εκλογές.

Το νομοσχέδιο δεν θα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, ενώ ο ίδιος στηρίζεται στις ψήφους των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του SNP, που αν και διαφωνούν στην ημερομηνία, ο Μπόρις Τζόνσον θεωρεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να το υπερψηφίσουν, ενώ κατηγόρησε τη στάση του Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας ότι «μπερδεύει».

Πάντως, από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε ότι οι Εργατικοί θα μελετήσουν και θα το εξετάσουν λεπτομερώς. Όπως είπε, το κόμμα του θέλουν ξεκάθαρη δήλωση ότι το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία είναι έξω από το τραπέζι.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον δεν καταφέρνει να περάσει την πρότασή του για πρόωρες Εκλογές από τη Βουλή.