Ενθουσιασμός σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμμτα που αντιστρατεύονται την διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και την μονοκρατορία του Βερολίνου.

Μετά την θερμή δήλωση του «συγγενούς» στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού σχηματισμού των Podemos, ήρθε η άλλη πλευρά του ευρωπαϊκού πολιτικού φάσματος του βρετανικού UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ και του γαλλικού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν.

Η πρώτη δήλωση του του Ν.Φάρατζ έγινε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ήταν σαφώς ενθουσιώδης: «Το σχέδιο της ΕΕ πεθαίνει. Είναι φανταστικό να βλέπεις το κουράγιο του ελληνικού λαού απέναντι στο πολιτικό και οικονομικό bullying από τις Βρυξέλλες», έγραψεο Φαράτζ του εθνικιστικού βρετανικού κόμματος».

Ενώ λίγη ώρα αργότερα, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν έγραψε: «Η νίκη του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα είναι μία νίκη του λαού ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Είναι ένα «όχι» ελευθερίας, επανάστασης κατά των ευρωπαϊκών όρων που θέλουν να επιβάλλουν το κοινό νόμισμά τους με κάθε κόστος, παρά την πιο απάνθρωπη και αντιπαραγωγική λιτότητα».