Αισθάνεσαι σαν να πετάς ψηλά, ζεις συναρπαστικές στιγμές, είναι μία ανείπωτη εμπειρία στα θαλάσσια νερά με την ανδρεναλίνη να χτυπά… κόκκινο. Κι όταν αυτό το απολαμβάνεις από έμπειρους αναβάτες όπως ο 32χρονος γνωστός ως ΄΄πρίγκιπας΄΄ της Μυκόνου τότε πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός για να διδαχτείς κι εσύ ως αρχάριος ή υποψήφιος αθλητής το πρωτοποριακό σπόρ .Ο Χάρης Σακαβέλας τα τελευταία χρόνια ΄΄ οργώνει΄΄ τις θάλασσες στο νησί των ανέμων το οποίο τον έχει απορροφήσει και μία από τις… αιτίες είναι και το Flyboard.

Γνωστοί και φίλοι τον αποκαλούν ΄΄ πρίγκιπα΄΄ της Μυκόνου και αυτό αποδίδεται και στους θαυμαστές που έχει αποκτήσει από αυτό το extrem σπόρ.

-Χάρη, εξήγησέ μας τι είναι το ;

Το Flyboard είναι ένα είδος jetpack νερού που συνδέεται με ένα jet ski που προωθεί την οδήγηση του με αέρα και νερό. Ο αναβάτης του Flyboard είναι στερεωμένος με δέστρες παρόμοιες με ένα wakeboard που συνδέεται με μια μακριά μάνικα σε ένα τζετ σκι. Το νερό εξαναγκάζεται υπό πίεση σε ένα ζευγάρι μπότες με ακροφύσια ακροφυσίου κάτω από τα οποία σου δίνουν ώθηση να πετάξεις μέχρι και 15 μέτρα στον αέρα ή να βουτήξεις μέσα το νερό μέχρι τα 2,5 μέτρα.
Είναι ένα νέο άθλημα στην Ελλάδα που κερδίζει σταδιακά το ενδιαφέρον του κόσμου γιατί είναι αρκετά εντυπωσιακό/

-Δείχνει αρκετά δύσκολο. Είναι όντως έτσι;
Δεν είναι δύσκολο. Μπορεί να δείχνει τέτοιο αλλά μόλις ξεκινήσει κάποιος γρήγορα καταλαβαίνει τι χρειάζεται. Ο τρόπος με τον οποίο γέρνεις το σώμα σου και η θέση των ποδιών σου καθορίζουν και την κατεύθυνσή σου.
Έχει μια μικρή δυσκολία στο να βρεις ισορροπία, αλλά μετά από κάποιες προσπάθειες είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρεις.
Είναι απόλυτα ασφαλές αρκεί να ακολουθούμε τους κανόνες και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός

-Τι σημαίνει για σένα το ;
Είναι μια δραστηριότητα νερού που σας μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο, στην προσπάθειά για αδρεναλίνη. Το Flyboard σου προσφέρει την ευκαιρία να κολυμπήσεις σαν ένα δελφίνι και να πετάξεις σαν superhero. Χρειάζεται θάρρος και πίστη.
Ωραίο είναι να ακολουθείς το όνειρό σου και να κάνεις αυτό που θέλεις. Μία τέτοια εμπειρία μόνο υπέροχες αναμνήσεις έχει να σου προσφέρει, και την αίσθηση ότι έκανες κάτι διαφορετικό στη ζωή σου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΣΑΚΑΒΕΛΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ