του Γιώργου Νταλιάρη

Τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή αλλά και αυτά που θα έρθουν προς ψήφιση τις προσεχείς εβδομάδες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Η Ελλάδα είναι και πάλι σε κρίσιμη καμπή και όπως αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ: «τώρα οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία για να έλθει η ανάπτυξη».

Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού και τα θετικά μηνύματα για συμφωνία με τους δανειστές για την αξιολόγηση, ο κ.Μιχελογιαννάκης υποστηρίζει πως πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτημα του χρέους.

«Το θέμα, που είναι και μονόδρομος, είναι να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος και για την ανάπτυξη», λέει ο βουλευτής της κυβέρνησης μιλώντας στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ και προσθέτει: «Οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία που ψηφίσαμε αλλά και να βγούμε στο ξέφωτο».

Η ψήφιση των μέτρων δημιούργησε τριβές εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης εξηγεί γιατί τα υπερψήφισε: «Γνωρίζω ότι πήραμε σκληρά μέτρα όμως ούτε εναλλακτικά άκουσα καλύτερη πρόταση ούτε λύση είναι οι εκλογές ούτε η έξοδος από το ευρώ. Αρα γρήγορα συζήτηση για το χρέος και την ανάπτυξη».