Της Ασημίνας Ρούσσου

Η παρούσα κατάσταση, οι ουρές στα ΑΤΜ, η πίεση και η αβεβαιότητα που δέχονται οι ‘Eλληνες πολίτες τους οδηγεί , στην καλύτερη περίπτωση, στο ιατρείο ενός ψυχιάτρου και στη χειρότερη περίπτωση, που είναι και η πιο συχνή, στον αυτοεγκλωβισμό, στην απομόνωση και πολλές φορές στην πράξη του μοιραίου.

 

Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ επικοινώνησε με ψυχολόγους και ψυχιάτρους και το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι πως υπάρχει μεν αύξηση

 

Σαμάνου Εριφίλη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

 

Βάσει στατιστικών στοιχείων και βάσει προσωπικής εμπειρίας , βλέπουμε μια αύξηση των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια. Αυτό μας δείχνει ότι οι άνθρωποι ναι μεν αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά – ψυχιατρικά προβλήματα αλλά δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε σε κάποιον ειδικό διότι αφενός δεν έχουν χρήματα και αφετέρου αν θέλουν να πάνε στο δημόσιο δυστυχώς , εκεί υπάρχει κατάρρευση του ιατροφαρκευτικού συστήματος . Από πλευράς μου βοηθάω τις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα αλλά αυτό βεβαίως φέρνει σε δεινή θέση και εμάς που κάνουμε την δουλειά μας και κάπως πρέπει να επιβιώσουμε.

 

Γκίκας Πασχάλης, Ψυχίατρος

 

Λόγω της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας των ανθρώπων έχουμε φροντίσει να μειώσουμε το κόστος της επίσκεψης έως μηδενίσει,θα λέγαμε, για να μπορούμε να βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Σίγουρα παρατηρείται αύξηση των ψυχολογικών προβλημάτων .

 

Ηλιόπουλος Άγγελος, Ψυχολόγος

 

Όχι, δεν υπάρχει αύξηση λόγω της οικονομικής κρίσης και της υπαρχουσας πολίτικης κατάστασης. Ο κόσμος προβληματίζεται αλλά δεν πάει στον ψυχολόγο. Προφανώς λόγω έλλειψης χρημάτων.