Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Η Ευρώπη, ο ενεργειακός εφιάλτης και οι παροχές εκτός πραγματικότητας από τον Τσίπρα

TechTeam από TechTeam
20/09/2022 22:07
Ενημερώθηκε: 20/09/2022 23:54:38
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
55
SHARES
117
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, προειδοποίησε χθες τους Γερμανούς καταναλωτές ότι τον χειμώνα, απειλούνται με λογαριασμούς, οι οποίοι θα έχουν τετραψήφιο νούμερο και ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Εμείς προσθέτουμε ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για τα… εγκεφαλικά!

ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, ετοιμάζεται για αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης ή 0,75%, οι αναλυτές αναμένουν συνέχεια της επικράτησης των “αρκούδων” στις αγορές, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να περάσει σε μια νέα φάση και μάλιστα πολύ πιο επικίνδυνη, αν ο Πούτιν αποφασίσει να πάρει το… αίμα του πίσω, μετά το κάζο που φαίνεται ότι παθαίνει από τον Ζελένσκι.

Όσο αγριεύουν τα πράγματα για τους Ρώσους στο πολεμικό μέτωπο, τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση σε σχέση με τις κινήσεις στο επίπεδο των τιμών της ενέργειας. Οι Ευρωπαίοι δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα που έρχεται και μέχρι στιγμής, μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι θεωρούν ότι ως προς το επίπεδο των τιμών δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα αυτόν τον χειμώνα. Εκτός και αν κάνει επί μήνες κακοκαιρία, οπότε τα πράγματα θα εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά.

Η Ευρώπη οφείλει να προσαρμοστεί στη συνεχή οικονομία ως προς τη χρήση της ενέργειας, καθώς μόνο έτσι θα συγκρατηθεί ο πληθωρισμός στα ενεργειακά αγαθά και θα αναχαιτιστούν οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής. Προς το παρόν κρίνεται ως ικανοποιητική η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, ενώ σημαντική είναι η πτώση και των τιμών των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών.

Εμείς όμως, ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η ζημιά μπορεί να γίνει από κει που δεν το περιμένει κανείς.

Η Ελληνική κυβέρνηση κρατάει εφεδρείες για τον χειμώνα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστεί μια γενναία παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστεί πιθανή νέα… απογείωση της τιμής του φυσικού αερίου. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, τότε η κυβέρνηση θα έχει το περιθώριο να προχωρήσει και σε νέες παροχές, οι οποίες μπορούν να δοθούν στους πολίτες από τον Δεκέμβριο και μέχρι τις εκλογές της προσεχούς άνοιξης ή των αρχών του καλοκαιριού.

Αυτά βλέπει ο Τσίπρας, ο οποίος… οργίασε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, τάζοντας τα πάντα στους πάντες και αγνοώντας θεμελιώδεις κανόνες λειτουργίας των αγορών ακόμη και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, απλά μπήκαν στον… κόπο μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να μετρήσουν το κόστος των μέτρων του Τσίπρα. Ήξεραν πάνω-κάτω τι θα ακούσουν, αλλά με αυτά που άκουσαν τους σηκώθηκε η… τρίχα! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το κόστος των μέτρων Τσίπρα, ξεπερνά τα 23,5 δισ. ευρώ και είναι τέτοιο, που κάλλιστα θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε νέο μνημόνιο και σε αποκλεισμό από τις αγορές, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα και η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής, ώστε να πάρουμε και πάλι επενδυτική βαθμίδα!

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εκ των πραγμάτων θεωρείται πλήρως ανέφικτη με τέτοια μέτρα. Αλλά αυτό το τελευταίο, δεν φαίνεται να απασχολεί τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, τάζει ό,τι του κατέβει, προκειμένου να «τσιμπήσει» ένα μέρος του εκλογικού σώματος, όπως ακριβώς συνέβη και το 2014. Μόνο που το 2022 δεν είναι 2014 ή 2015 και το διεθνές περιβάλλον σήμερα, δεν θυμίζει σε τίποτα το παγκόσμιο πάρτι που γινόταν την περίοδο 2015-2019. Στο εξωτερικό έκαναν πάρτι και εμείς αντί να πάμε σ΄ αυτό, βγάλαμε τα μάτια μας!

Το υπουργείο Οικονομικών μέτρησε τις υποσχέσεις Τσίπρα, τον… ζύγισε και τον βρήκε… παχύσαρκο! Μάλιστα, το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων Τσίπρα, μόνο για το 2023, ανέρχεται σε 11,5 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 12 δισ. ευρώ είναι το κόστος για το πλαφόν στο ρεύμα. Και όπως λέει το υπουργείο, αυτά τα ποσά είναι υπό την προϋπόθεση ότι θα αυξηθούν και πάλι οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες μονάδες και θα επανέλθει η εισφορά αλληλεγγύης.

Αλλιώς, το μόνιμο δημοσιονομικό κόστος, θα ανέλθει σε 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν τον ενδιαφέρουν τα μέτρα, αλλά η εκλογική πελατεία και η εξυπηρέτηση των πολιτικών σχεδιασμών ενόψει των εκλογών της επόμενης χρονιάς.

Η κοστολόγηση των μέτρων έχει γίνει αναλυτικά από το υπουργείο Οικονομικών και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, στο παρόν κείμενο.

Αυτό που κρατάμε όμως, από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι τα μέτρα Τσίπρα σηματοδοτούν τη χειροτέρευση του πρωτογενούς αποτελέσματος της χώρας κατά 11,2 εκατοστιαίες μονάδες το 2023 (από πλεόνασμα 1% θα πάμε σε πρωτογενές έλλειμμα 10%), ενώ τα επόμενα 2 χρόνια, αντί για πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε έλλειμμα 3%. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η χώρα τίθεται εκτός στόχων προγράμματος σταθερότητας και απευθείας σε αδυναμία κάλυψης των χρηματοδοτικών της αναγκών.

«Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας ή λέει ψέματα ή προτείνει νέα Μνημόνια, ακριβώς όπως έκανε και το 2014, χωρίς κανένα σεβασμό για τις θυσίες των Ελλήνων και χωρίς να μαθαίνει από τα λάθη του», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι έχοντες γνώση και νου αντιλαμβάνονται πολύ καλά, τι σημαίνουν οι εξαγγελίες Τσίπρα. Σίγουρα δεν είμαστε στο 2015.

Ωστόσο, ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ σ΄ αυτήν τη χώρα, όπου το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος έχει κοντή μνήμη κα περιορισμένη κρίση, προκειμένου να ξεχωρίσει το οριοθετημένο πλαίσιο της σοβαρότητας από το εκτεταμένο πεδίο της πολιτικής γελοιότητας…

 

Ετικέτες: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Το θερμό καλωσόρισμα Γεωργιάδη στον Λοβέρδο: «Μία μέρα μεγάλης χαράς»

16/09/2025 | 20:00
Featured

Γεωργιάδης: Επιλεκτική ευαισθησία κατά των Ισραηλινών τουριστών – Για τους Τούρκους αδιαφορούν παρά το Κυπριακό

31/08/2025 | 20:00
Featured

Αδιανόητο και προσβλητικό για την Ελλάδα το περιστατικό με τους Ισραηλινούς τουρίστες στη Σύρο, λέει ο Γεωργιάδης

23/07/2025 | 10:13
Featured

Γεωργιάδης κατά Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν ήξερε τι έκανε ο πιο δικός του άνθρωπος; Στην Εξεταστική θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος

22/07/2025 | 09:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η μάχη του αερίου, τα στεγαστικά και η στήριξη της Alpha στις start-ups


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τροχαίο-σοκ στη Βουλιαγμένης: Η στιγμή της θανατηφόρας καραμπόλας και οι έρευνες για τα αίτια

    425 shares
    Share 170 Tweet 106
  • Θανατηφόρο τροχαίο στη Λένορμαν: Νεκρός 40χρονος αναβάτης μηχανής – Έρευνα για τα αίτια

    252 shares
    Share 101 Tweet 63
  • Αιγαίο σε Θερμοκρασία Βρασμού: Το μεγάλο σενάριο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης και η ελληνική άσκηση ετοιμότητας

    176 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Πρόβειο γάλα στα 1,60€/κιλό, 262.854 θανατώσεις, 14€/κεφάλι ενίσχυση και «10ήμερο συναγερμού»: Το νέο τοπίο στη φέτα

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 3Κ/2025: Ξεκινά το Β’ Στάδιο για 450 μόνιμες θέσεις – Προθεσμία 17–30/9, ενώ «τρέχουν» 313 θέσεις σε Δήμους

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΑΖΑ: «Δεν θέλουμε να πεθάνουμε»: Ραγδαίες εξελίξεις που τρομάζουν την ανθρωπότητα- Τι γράφουν τα διεθνή μέσα 

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! Αυξήσεις από 11 έως 38€ το 2026 και 23 έως 38€ το 2027 – Τα ψίχουλα πίσω από τα ποσοστά στις συντάξεις 

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch