Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΙΠΑΝ

Ηγετική εμφάνιση Τσακαλώτου

TechTeam από TechTeam
02/11/2020 02:57
Ενημερώθηκε: 02/11/2020 04:56:02
σε ΕΙΠΑΝ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύριζα από την απόλυτη ξεφτίλα πέρασε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην περίπτωση της απάνθρωπης αιχμαλωσίας και της φωτογραφικής διαπόμπευσης του πρύτανη του Ο.Π.Α. από μια ομάδα αριστεροφασιστών με τον διακριτικό τίτλο « Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης», που εισέβαλε στο γραφείο του στην πρυτανεία, τον αιχμαλώτισε, όπως οι Ναζί τους Εβραίους, του πέρασε τη γνωστή πινακίδα υπέρ των καταλήψεων στο λαιμό και στο τέλος ανάρτησε το αποτέλεσμα της καταδρομικής επιχείρησης στα social media για να επιβεβαιώσει και να αποδείξει την φασιστική της νοοτροπία.

Του Χρήστου Υφαντή

Δώδεκα ώρες πάλευε ο Τσίπρας με τον εαυτό του και το παρελθόν του για να καταφέρει να συντάξει μια ανακοίνωση και να «καταδικάσει» τα «παιδιά», τους «λαϊκούς αγωνιστές» και στο τέλος τα κατάφερε. Ήταν σκληρός ο αγώνας που έδωσε, αλλά με ιδρώτα και πείσμα πέτυχε να πει δυο λόγια για ένα θέμα που σόκαρε και συγκλόνισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και παρουσίασε με εμφαντικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ας όψεται αυτή η «παλιοομάδα» των πρώην «εσωτερικάριων και γενικώς της ανανεωτικής αριστεράς» που ξεκίνησαν μια ολόκληρη καμπάνια στο fb και αποκάλυψαν σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το μέγεθος της απειλής κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ίδιας της Δημοκρατίας από τις οργανωμένες στρατιωτικά παρακρατικές ομάδες των αριστεροφασιστών .

Ήταν αυτοί που ανάγκασαν τον Τσίπρα, τον λεβέντη, να πάρει δημόσια θέση και με πόνο ψυχής να ανακοινώσει «την καταδίκη» μερικών κακών που « με τις πράξεις τους βεβηλώνουν τους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους στη μόρφωση και στην εργασία».

Χωρίς αυτή τη φωτογραφία, που διακινήθηκε παντού με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, ο Τσίπρας δεν θα έχανε τον ύπνο του, ούτε θα αναγκάζονταν να συνομιλεί με «τα κ@λόπαιδα της νεολαίας» που δεν ήθελαν να εκδοθεί καμία ανακοίνωση, ούτε να καταδικαστούν οι ενέργειες των «λαϊκών επαναστατών».

Η πρώτη επίσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ γέννησε περισσότερες αντιδράσεις από όσες επεδίωξε να προλάβει ή να προκαταλάβει, καθώς, όπως συμβαίνει εσχάτως, η κοινωνία των πολιτών αντέδρασε με σκληρό τρόπο στον επιδιωκόμενο αριστερόστροφο συμψηφισμό « κακά παιδιά – καλοί αγωνιστές» και οι χρήστες των social media διακωμώδησαν με σκληρές αναρτήσεις το ύφος και το περιεχόμενο της επίσημης ανακοίνωσης του κόμματος.

Την τραγική εικόνα ενός Τσίπρα κι ενός ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφεραν να ψελλίσουν, μετά από δώδεκα ώρες, δύο παραγράφους μιας αστείας καταδίκης πάντα στη λογική «ναι μεν, αλλά…», αποφάσισε να διασώσει, με προσωπική του δήλωση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο συναρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στις εσωτερικές ισορροπίες, προχώρησε δυο βήματα παραπέρα. Βγήκε έξω από την επίσημη κομματική νομιμότητα και δημοσιοποίησε μια περισσότερο αυστηρή καταδίκη της αριστεροφασιστικής πρακτικής των τραμπούκων, χωρίς να φαίνεται ότι διατηρεί καμία επιφύλαξη ή να επιδιώκει τον οποιονδήποτε συμψηφισμό με γενικούς και αόριστους λαϊκούς αγώνες.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου επιβεβαίωσε τον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ και την τεράστιας έκτασης και έντασης αντιπαράθεση στο εσωτερικό του και στα ζητήματα δημοκρατίας.

Ο Ευκλείδης βρήκε την ευκαιρία να προβάλλει την πανεπιστημιακή του ιδιότητα και την εναρμονισμένη με τις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες αντίληψη του για τα πανεπιστήμια και τη λειτουργία τους εγκαταλείποντας στον Τσίπρα και στην δική του ηγετική ομάδα την βαλκανική, την τριτοκοσμική λογική των «λαϊκών αγώνων και των λαϊκών επαναστατών».

Η σκληρή και χωρίς δεύτερες αναγνώσεις ανακοίνωση του κ. Τσακαλώτου βρήκε ευήκοα ώτα στην κοινωνία των πολιτών. Πέτυχε να διαχυθεί στην πολιτική επικοινωνία πολύ ευκολότερα χωρίς να συναντήσει αντιδράσεις (μεγάλες τουλάχιστον) και προσέφερε στον επικεφαλής των «53+» μια χρυσή ευκαιρία να καταγράψει με όλη την επιδιωκόμενη ένταση τη διαφορετικότητα της εικόνας του σε σχέση με αυτή του Τσίπρα και της δικής του ηγετικής ομάδας.

Είναι γεγονός πως ο κ. Τσακαλώτος ενέγραψε με τη δήλωση του ( και την υποδόροια μετάνοια που την διαπερνάει για παλιότερες συμπεριφορές του σε αντίστοιχες υποθέσεις) σοβαρές υποθήκες δυτικόστροφης δημοκρατικής νομιμότητας και ορθής πανεπιστημιακής λειτουργίας.

Η διαφοροποίηση του από τον κ. Τσίπρα και η πλήρης, κάθετη και γενικευμένη καταδίκη της βίας του προσέφεραν πόντους στην αποδοχή του από το πολύ δύσκολο σώμα των αριστερών μεταρρυθμιστών, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, επιχειρεί να προσεγγίσει για τις επόμενες μέρες και εξελίξεις, ανεξάρτητα από εάν αυτές θα τον βρουν εντός ή εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Lykavitos.gr

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΤσακαλώτοςΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας για εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία

08/09/2025 | 11:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: Αντί για αυτοκριτική, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα της περιόδου 2015-19

06/09/2025 | 18:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/09/2025 | 23:55
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προς ολικό lockdown η Θεσσαλονίκη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συζήτησαν για κυρώσεις κατά κρατών που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

    145 shares
    Share 58 Tweet 36
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • Η Προσευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για τους ασθενείς

    11486 shares
    Share 4594 Tweet 2872
  • Τσάρλι Κερκ: Ο διάλογος του πατέρα με τον δολοφόνο γιο του

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: 467 εκατ. ευρώ για τις αυξήσεις του 2026 – Τι σημαίνουν 20, 35 και 70€ τον μήνα για τους συνταξιούχους

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    240 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Μητσοτάκης: «Θα έχουμε Εκλογές σε δύο χρόνια, να δώσουμε προσοχή στο deepfake»

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch