Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

“Ασύμμετρος πόλεμος” στην Ευρώπη η θέση της Ελλάδας και η τραγική “δικαίωση” του Έλληνα ΥΕΘΑ

Newsroom από Newsroom
14/11/2015 11:58
σε ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Ευρώπη βρίσκεται υπό επίθεση. Όλα δείχνουν ότι οι συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι από βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλους που πυοβολούσαν κατά του πλήθους προέρχονται από φανατικούς ισλαμιστές .

Το ερώτημα είναι πως η Ευρώπη που μοιάζει ξεκάθαρα πλέον αποστράτευτη , θα μπορέσει να συνέλθει από το σοκ και θα αντιμετωπίσει την απειλή η οποία πλέον δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν.

Το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να αντιμετωπίσουμε τους φανατικούς του Ισλάμ με μια σύγχρονη “σταυροφορία”. Ο ασύμμετρος πόλεμος που έφεραν στην καρδιά της Ευρώπης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πόλεμο.

Τα παραδείγματα των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι αποτρεπτικά. Είναι προφανές και αναμενόμενο ότι θα ακουστούν πολλές σκληρές και ίσως ακραίες απόψεις. Οι οποίες σ΄ ότι έχει να κάνει με τους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα αν επεκταθούν σε λογικές που θα έχουν να κάνουν με αποτροπή με κάθε μέσο των προσφύγων .

Το να αρχίσουμε να “πνίγουμε” πρόσφυγες και μετανάστες θα οδηγήσει στην δημιουργία κι άλλων φανατικών. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει αυτή η παράνοια της μαζικής μετακίνησης προσφύγων από την ανατολή στη δύση. Πρέπει να σταματήσει . Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει “σκοτώνοντάς” τους στη διαδρομή!

Η λύση είναι γνωστή και σε μικρά παιδιά . Αλλά φαίνεται ότι είναι …ουτοπική. Το να “σβήσουν οι φωτιές” του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι η μοναδική λύση που μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την τραγωδία της μετανάστευσης και να αναχαιτίσει τον τρόμο της ισλαμικής τρομοκρατίας που έφθασε πλέον στην πόρτα μας. Καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν δείχνει τέτοια διάθεση κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Όπως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Ευρώπη εμφανίζεται αποσβολωμένη όχι μόνο από την απίστευτη σε αγριότητα επίθεση στο Παρίσι , αλλά απ΄ όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προσφυγικό. Ενωμένη Ευρώπη δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ούτε σ΄ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα . Όλοι και πρώτη η Γερμανία προσπαθούν απλά να “ρίξουν το μπαλάκι” στους άλλους και το μόνο που έχουν ως πρώτη επιλογή είναι να …χτίσουν φράχτες.
Κανένας φράχτης ή τείχος δεν θα σταματήσει τη μαζική είσοδο προσφύγων στην Ευρώπη. Και μαζί μ΄ αυτούς όλο και περισσότεροι φανατικοί θα πατάνε στο έδαφός της.

Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να παραδέχονται μετά από την επίθεση στο Παρίσι ότι αδυνατούν πλέον να ελέγξουν ποιοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη είναι ύποπτοι .

Το αναφέρουμε γιατί το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλές “συμβουλές”, “παραινέσεις” και … “διαταγές” να φυλάξουμε καλύτερα τα σύνορά μας. Τα οποία θυμήθηκαν ότι είναι ευρωπαϊκά! Η Ελλάδα κάνει και θα κάνει ότι μπορεί , ακόμη και στην κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει όχι μόνο από δικά της λάθη αλλά και από τις πολιτικές Βερολίνου και Βρυξελλών. Είναι τελείως αβοήθητη και είναι ντροπή για τους Ευρωπαίους να αρνούνται ακόμη και να αποδεχτούν να συζητήσουν τις μεγάλες και σοβαρές επιπτώσεις που έχει για την Ελλάδα το προσφυγικό κύμα που την “χτυπά” καθημερινά.

Από την στιγμή που η ουσιαστική και οριστική λύση της παύσης των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μοιάζει πολύ μακρινή και ανέφικτη ,η μοναδική ρεαλιστική πρόταση που πρέπει να υπάρξει και συζητηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα είναι να υπάρξει επιτέλους σοβαρός και συνεχής έλεγχος κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που πατάει το τουρκικό έδαφος. Όλο το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί εκεί.

Να υπάρχει “σιδηρά πειθαρχία” και έλεγχος στην γειτονική χώρα τον οποίο δεν θα κάνουν από μόνες τους οι τουρκικές αρχές .Τις οποίες κανείς δεν μπορεί να εμπιστευθεί. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έχουν την εποπτεία και τον έλεγχο. Με δικές τους δυνάμεις να συμμετέχουν στην απόφαση ποιος περνάει και ποιος όχι. Το να ανοίγει το ευρωπαϊκό πορτοφολι η Μέρκελ και να δίνει δις στον Ερντογάν απλά για να τους φιλοξενεί κάποιες μέρες παραπάνω στην Τουρκία, δεν λέει τίποτα ,δεν λύνει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα.

Η Τουρκία πρέπει να πιεστεί να κάνει τη δουλειά της κι όχι να την χρηματοδοτείται για να μην κάνει τίποτα . Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της προσφυγιάς ξεκινά από τις εμπόλεμες ζώνες αλλά πριμοδοτείται από την Άγκυρα.

Όλα αυτά θα πρέπει η Ελλάδα να τα βάλει στο τραπέζι το ευρωπαϊκό με ένταση και διάρκεια. Όχι με απλές δηλώσεις που επισημαίνουν μόνο την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος. Να απαιτήσει λύσεις.

Δυστυχώς για τους Ευρωπαίους , όσα ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε πει με ωμό τρόπο για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών στην Ευρώπη βγαίνουν αληθινά πολύ γρηγορότερα απ΄ όσο πίστευαν και οι ίδιοι ίσως. Δεν στείλαμε εμείς κανέναν τζιχαντιστή . Μόνοι τους έφθασαν στην πόρτα τους. Το να αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δεν υπάρχει πλέον ως επιλογή. Πολίτες τους πέφτουν νεκροί και είναι βέβαιο ότι ήδη το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα ετοιμάζεται.
 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 17 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ

17/06/2026 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

16/06/2026 | 23:45
Featured

Μητσοτάκης στο Κέντρο Υγείας Βάρης: Αγωνιζόμαστε για να αναβαθμίζουμε συνέχεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας

16/06/2026 | 22:25 - Ενημέρωση 17/06/2026 | 00:34
Featured

Μαρινάκης σε Τσίπρα: «Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές»

16/06/2026 | 22:20 - Ενημέρωση 17/06/2026 | 00:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΝΔ: Είμαστε όλοι δίπλα στη Γαλλία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητροπολίτες: «Δεν ζητήσαμε αυξήσεις» – Σε αναβρασμό οι εφημέριοι των 800 και 900 ευρώ

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Η ΝΔ βγάζει «βαριά ονόματα» στην περιφέρεια – Το σχέδιο Μητσοτάκη για να κλείσει τις πληγές πριν από τη ΔΕΘ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 2025: Ποιοι παίρνουν τα 160 εκατ. ευρώ αναδιανομής και ποιοι κόβονται από τα οικολογικά σχήματα

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΑΣΕΠ: 5.064 μόνιμες προσλήψεις με 6Κ/2026 και 2ΓΒ/2026 – οδηγός για αιτήσεις, ειδικότητες, προθεσμίες και θέσεις σε όλη την Ελλάδα

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027: Οι 3 μεγάλες αλλαγές για 671.586 συνταξιούχους – Αυξήσεις έως 50 ευρώ, αναδρομικά έως 7.800 ευρώ

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός οι Παππάς και Ζαχαριάδης

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Γιατί ο πρωθυπουργός επιμένει στη στρατηγική της αυτοδυναμίας

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch