Νέο συναγερμό έχει σημάνει για τις ελληνικές Αρχές η απόφαση της Τουρκία να στείλει 100 άντρες των ειδικών δυνάμεων στον Έβρο.

Στόχος αυτής της κίνησης του τουρκικού στρατού είναι, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που πέταξε πάνω από τα σύνορα, είναι να… «προστατεύσουν» τους μετανάστες!

«Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο», υποστήριξε στις προκλητικές δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ακόμα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά.

«Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους», ανέφερε κατά την επίσκεψή του στα σύνορα.

Την ίδια ώρα περίπου 35.000 μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν παρανόμως στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου έχουν σταματήσει οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού τις προηγούμενες πέντε ημέρες, από το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα το πρωί, Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες οι τουρκικές αρχές ενισχύουν τα κύματα των μεταναστών που στέλνουν με λεωφορεία στην περιοχή της Αδριανούπολης και έπειτα ωθούν προς την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες ήταν σχεδόν 7.000 οι μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες για παράνομη είσοδο στο σύνολό τους από το πρωί του περασμένου Σαββάτου φτάνουν τους 244 και ειδικά από το πρωί της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης ανέρχονται σε 24 κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη Χίο

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο, με νέες υπερπτήσεις να πραγματοποιούνται σήμερα σε Παναγία και Οινούσσες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 9.55, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν ν. Παναγίας και ν. Οινουσσών στα 24.000 πόδια.

Το ίδιο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις, στις 10:24 και 10:26 πάνω από τη Χίο, στα 38.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι και εχθές οι Τούρκοι προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Ειδικότερα, πέντε υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου πραγματοποιήσε ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι υπερπτήσεις ξεκίνησαν στις 13:03 και στις 13:11, στις 23.000 και 5.000 πόδια αντίστοιχα.

Συνεχίστηκαν στις 13:33, στις 13:35 και στις 13:37, πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αρκιούς, στα 25.000, 26.000 και 26.000 πόδια αντίστοιχα.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τη συγκεκριμένη τακτική, σε μια περίοδο που οι σχέσεις με τη χώρα μας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο, λόγω των εξελίξεων στο μεταναστευτικό.