Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη είχαν ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι αρχηγοί των ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Λεπτομέρειες από τη συνάντηση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο με τις προκλήσεις της Τουρκίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκτός του πρωθυπουργού και του υπ. Αμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή και ο υπ. Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιθανόν να παραβρεθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν επισφραγίζοντας αμυντική συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες -αν οριστικοποιηθεί η συνάντηση -θα αναχωρήσουν για την Κορσική, όπου διεξάγεται την ίδια ημέρα η σύνοδος των χωρών του νότου της ΕΕ.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης πιθανόν να κάνει από τη Θεσσαλονίκη τις σχετικές ανακοινώσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στις 12 Σεπτεμβρίου.