Ελληνοτουρκικά ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου εξαγρίωσε την Άγκυρα – Τι παραδέχθηκε ο Ιμπραήμ Καλίν.
Το πόσο «πείραξε» την Τουρκία η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.
«Μόλις θα κάναμε την ανακοίνωση για διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας , η Ελλάδα ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Αίγυπτο και τορπίλισε όλη τη διαδικασία.Εκεί προέκυψε μία σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης», λέει ο Καλίν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Ελεύθερου Τύπου» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.
«Με την στάση αυτή της Ελλάδας προέκυψε μια νέα φάση. Διότι εκεί στέκεται η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δεν είναι δυνατόν να κινηθούμε σα να μη συμβαίνει τίποτα», προσθέτει ο Καλίν.
Κι αυτό προφανώς γιατί η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου «αχρηστεύει» την παράνομη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και μαζί της το «αφήγημα» της «Γαλάζιας Πατρίδας», σχολιάζει η ιστοσελίδα Onalert.gr.
Ο Ιμπραήμ Καλίν κατηγορεί ακόμη την Ελλάδα πως χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα εργαλειοποιεί την Ε.Ε κι αυτό είναι μια λανθασμένη στρατηγική. Το να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάζοντας την Ε.Ε ως εργαλείο είναι μια προσέγγιση που από το ξεκίνημα της είναι καταδικασμένη τα αποτύχει. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεφύγει από την στρατηγική αυτή και να σταματήσει τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις, λέει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την συζήτηση για ενδεχόμενες κυρώσεις από την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, ο Καλίν σημειώνει πως η Τουρκία δεν δίνει σημασία στις απειλές και στις κυρώσεις που θα έρθουν από την Ελλάδα ή από άλλη χώρα.
Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν απορρίπτει και την ελληνική θέση πως η μόνη διαφορά που μπορεί να τεθεί στο τραπέζι είναι η υφαλοκρηπίδα και οι ΑΟΖ.
«Τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι μόνο η ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο. Υπάρχουν θέματα όπως τα προβλήματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και η επιλογή των μουφτήδων μέσω εκλογών. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν έκαναν βήματα που να ικανοποιούν τις βασικές ελευθερίες και τα βασικά δικαιώματα. Στο ζήτημα της μετατροπής του Καριγιέ Τζαμί ( Μονή της Χώρας) σε τέμενος και πάλι, είδαμε τις δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας. Αυτά δεν βοηθούν», λέει ο Καλίν στη Hurriyet.
Χαρακτηρίζει δε τις ελληνικές θέσεις ως μαξιμαλιστικές»: «Διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα πολλές φορές φέρνει στην επικαιρότητα τις μαξιμαλιστικές της θέσεις για τα νησιά και την ανατολική Μεσόγειο.Για να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα και οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτές τις θέσεις. Κυκλοφορούν έναν χάρτη Σεβίλλης. Εμείς από την αρχή αρνούμαστε αυτόν τον χάρτη. Δεν έχει καμία νομική, πολιτική ισχύ. Αυτός ο χάρτης έχει μόνο τις θέσεις της Ελλάδας. Εμείς θέλουμε το Αιγαίο και την Μεσόγειο να γίνουν θάλασσες ειρήνης. Κι επιθυμούμε οι φυσικοί πόροι που θα προκύψουν από εκεί να διατεθούν στη διάθεση όλων. Όταν το λέμε αυτό τονίζουμε πως δεν θα υποχωρήσουμε από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας», λέει ο Καλίν.
KΕΑ , Επίδομα παιδιού Α21 , Εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών : Τα τελευταία ΝΕΑ
ΝΑΤ, ΟΓΑ , ΟΑΕΕ , Δημόσιο : Οι συντάξεις σε αριθμούς – Αναδρομικά , Επίδομα ενοικίου
Δελτίο ανέργων : Κάρτα ανεργίας , επιδόματα και παροχές ΟΑΕΔ , Προσλήψεις και αιτήσεις