Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΘΝΙΚΑ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μας απειλεί με “θερμό αεροπορικό επεισόδιο στο Αιγαίο”!

Newsroom από Newsroom
27/05/2015 05:40
σε ΕΘΝΙΚΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Απειλητικό υπαινιγμό κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου, δημιουργώντας κλίμα για θερμό αεροπορικό επεισόδιο κατά την διαδικασία αναχαίτισης/αναγνώρισης των τουρκικών F-16 που κανουν παραβάσεις και παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου (ΕΑΧ) στο Αιγαίο.

O κ. Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,στα θέματα των σχέσεων των δυο χωρών και είπε τα εξής που κατά την γνώμη μας και την γνώμη ειδικών είναι ”τορπίλη” στις σχέσεις των δυο χωρών με όσα λέει και όσα αυτά υποκρύπτουν :«Για να μην θυσιάσουμε τα βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα με την Ελλάδα συμπεριφερθήκαμε ώριμα και υπομονετικά.

Όμως κάναμε και τις προειδοποιήσεις μας. Μπορεί να κάνουμε μικρές χειρονομίες, αλλά αυτές δεν θα πρέπει να έχουν την έννοια της παραχώρησης. Ενώ πετούν τα αεροσκάφη κάνουν εγκλωβισμό ραντάρ. Έναντι αυτού έχουμε κι άλλο δικαίωμα αλλά δεν κάνουμε τέτοιου είδους ενέργειες. Εγώ αυτά τα βλέπω παιδαριώδη», ανέφερε στην Habertur .

Ας τα πάρουμε με την σειρά και τις φράσεις μια -μία:

”Για να μην θυσιάσουμε τα βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα με την Ελλάδα συμπεριφερθήκαμε ώριμα και υπομονετικά. Όμως κάναμε και τις προειδοποιήσεις μας. Μπορεί να κάνουμε μικρές χειρονομίες, αλλά αυτές δεν θα πρέπει να έχουν την έννοια της παραχώρησης”, ανέφερε εισαγωγικά αλλά όλα αυτά είναι ή ψέμματα ή οι γνωστές υπερβολές της τουρκικής, ανατολίτικης διπλωματίας.

Διότι ούτε ”ώριμα” ούτε ”υπομονετικά” έχει φερθεί η Άγκυρα- αντίθετα έχει φερθεί εκβιαστικά, προκλητικά και επικίνδυνα, για να περιοριστούμε στην συμπεριφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της στο Αιγαίο και στην Αν Μεσόγειο. Τα παραδείγματα είναι πολλά και – ευτυχώς- τα ξέρουν πλέον και οι Σύμμαχοι – και όχι μόνο!

Στην συνέχεια προχωρά σε αναληθή ισχυρισμούς και σε υπαινικτικές απειλές:”Ενώ πετούν τα αεροσκάφη κάνουν εγκλωβισμό ραντάρ”, είπε για τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισης ”αγνώστων ιχνών”, αποκρύπτοντας ότι οι όποιες διαδικασίες αναχαίτισης/αναγνώρισης από ελληνικής πλευράς δεν γινονται γενικά κατά κάποιων τουρκικών αεροσκαφών που απλώς ”πετούν’, όπως είπε , άλλα κατά αεροσκαφών που έχουν μπει παράνομα στο FIR Aθήνας και συνήθως και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο ή ακόμα και πάνω από ελληνικό έδαφος ( υπέρπτηση).Και ο ”εγκλωβισμός” που τελευταία ”ανακάλυψαν” και προβάλουν οι Τούρκοι, δεν είναι δήθεν μια επιθετική κίνηση που κάνουν οι Ελληνες πιλότοι όπως καλλιεργεί το κλίμα η Άγκυρα, αλλά η προβλεπόμενη διαδικασία όταν οι Τούρκοι πιλότοι αντιδρούν στην αναχαίτιση/αναγνώριση του ”άγνωστου ίχνους”, επιμένουν στην πρόκληση και εμπλέκονται με τα ελληνικά αναγνωριστικά/περιπολίας (αερομαχία).

Η απειλή με φόντο την Βαριοπούλα”

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα ο κ.Τσαβούσογλου φτάνει στο ”ζουμί”, στον λόγο που φαίνεται ότι επέλεξε να τα είπε. Την κεκαλυμμένη- για λόγους διπλωματίας – απειλή: ” Έναντι αυτού – είπε- έχουμε κι άλλο δικαίωμα αλλά δεν κάνουμε τέτοιου είδους ενέργειες. Εγώ αυτά τα βλέπω παιδαριώδη”.

Τι λέει ο …ποιητής;

Πολύ απλά – και κουτοπόνηρα- ότι απέναντι σε όλα αυτά που (δήθεν…) κάνετε εσείς οι Ελληνες, κανονικά θα μπορούσαμε να ασκήσουμε το ”δικαίωμα” της αντίδρασης – και ο νοών νοείτω! Με δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες μια πρώτη ( παράνομη και αδιανόητη) ”αντίδραση” έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν οι Τούρκοι πιλότοι με τους νέους κανόνες εμπλοκής που έχει αποδεσμεύσει το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο εγκλωβίζοντας ( λοκάροντας ) και αυτοί τα ελληνικά αεροσκάφη,τότε μόνο ένα μπορεί να κρύβεται πίσω από τον απειλητικό υπαινιγμό του κ Τσαβούσογλου: Το ”ατύχημα” , με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Και ας λέει ότι ”δεν κάνουμε τέτοιου είδους ενέργειες” και ότι αυτά αυτός ”τα βλέπει παιδαριώδη”, όπως ανέφερε στην Habertur .

Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο : Αφενός όλα αυτα που λέει ότι δήθεν δεν τα κάνει η Τουρκία,συμβαίνουν ( σε ένα βαθμό) με τις ευλογίες της Αγκυρας και τις διαταγές του Γενικού Επιτελείου. Και αφετέρου φτιάχνει το κλίμα για να δικαιολογήσει ένα τυχαίο ατύχημα ή- όπως έχει αποκαλυφθεί α΄π το σχέδιο ”Βαριοπούλα”- σχεδιασμένο ατύχημα!

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)

Ελπίζουμε τόσο στο Υπουργείο Άμυνας (ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ) να έχουν διαβάσει σωστά τις εν λόγω δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών- και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Και το λέμε για να προλάβουμε τυχόν απλοϊκά σχόλια του τυπου ”ε, καλά τα λέει αυτά ο κ. Τσαβούσογλου διότι είμαστε σε μια περίοδο συζήτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” (ΜΟΕ) και ”κάνει το παιγνίδι του””… Διότι, ναι, είναι εν μέρει, μια ”σφήνα”, μια ”πίεση” για υποχωρήσεις της Αθήνας σε τυχόν νέα απόπειρα για συζήτηση (διολίσθηση) για ΜΟΕ όσον αφορά -προσέξτε- τις πτήσεις στο Αιγαίο , ίσως όμως να κρύβει και άλλα.. Η γνώμη μας είναι ότι αυτή η κεκαλυμμένη απειλή μπορεί, αν αποκαλυφθεί, να αξιοποιηθεί κατάλληλα! 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Δημοσκοπήσεις: Ποιους ψηφοφόρους έχει χάσει η ΝΔ και πώς μπορεί να τους ξανακερδίσει

06/02/2026 | 22:13
Featured

Η selfie Μητσοτάκη από την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο – «Αυτή τη φορά δεν βρέχει»

06/02/2026 | 21:20
HOT NEWS

Τι σημαίνει το τέλος εποχής Μαδούρο για την Ελλάδα

06/02/2026 | 21:13
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρίδια από το παρελθόν διχάζουν Ούγγρους και Σλοβάκους

06/02/2026 | 21:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πόσα λουκέτα σε στρατόπεδα θέλει ο Τόσκας και τι προβληματίζει τον Καμμένο! Θα υπάρξει "σύγκρουση";


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 6 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Ναταλία Λιονάκη: Ρήγμα χωρίς επιστροφή – οι βαριές κουβέντες της μητέρας, η απουσία από την κηδεία και το ανθρώπινο δράμα πίσω από το ράσο

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Κατασκοπεία, πολιτικός πόλεμος και γεωπολιτικό ντόμινο… Το ελληνικό θρίλερ που ανοίγει πολλαπλά μέτωπα.

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • H ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Επικουρικές συντάξεις : 92% κάτω από 300€ – Οι Αυξήσεις Χάθηκαν και το Μέλλον Φέρνει Νέες Μειώσεις  

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Απο 50€ σε 100€.. το νέο «σκληρό» πλαίσιο για ΜΜΜ, πρόστιμα έως 40.000€ και τα 8 sos για τους επιβάτες

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Λαβρόφ για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου στρατηγού: Ο Ζελένσκι θέλει να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: 60 λεπτά το γάλα, προθεσμία 23/2 και νέες πληρωμές σε εξέλιξη

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch