ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Ταινίες πρώτης προβολής και ευρωπαϊκό σινεμά, μυρωδιές από ποπ κορν και σουβλάκι, παγωμένη μπύρα και δροσιά σε έξι θερινά σινεμαδάκια στα Νότια.

Σινέ Φιλίπ
Ελ. Βενιζέλου 40, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 2109312866

Σε ένα διατηρητέο του ’50 το νοσταλγικόΣινέ Φιλίπ φέρνει εικόνες παλαιότερης εποχής και ανακαινίστηκε διατηρώντας την αίγλη του παρελθόντος. Ελάτε νωρίς για να προλάβετε θέση στους άνετους καναπέδες πίσω πίσω.

Σινέ Φλοίσβος
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256

Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, η περιοχή είναι εντελώς kid friendly και συνδυάζεται με παραθαλάσσιες βόλτες, τα σουβλάκια που ψήνονται έξω από το σινεμά είναι ζουμερά και λαχταριστά, ενώ η ίδια η «αίθουσα» είναι άνετη, με σούπερ ήχο.

Αριάν
Λεωφ. Αγγέλου Μεταξά 11 (Εντός της στοάς Αριάν), Γλυφάδα, τηλ: 2109680090

Άνοιξε φέτος τις πόρτες του, πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο μετά από χρόνια απουσίας, έχει μεγάλη πανοραμική οθόνη, μοντέρνα διακόσμηση, ψηλές καρέκλες σκηνοθέτη, ξαπλώστρες πουφ και premium πολυθρόνες στις κερκίδες. Ο Αριάν είναι ό,τι πρέπει και για παρέες αφού διαθέτει ειδικούς καναπέδες πίσω πίσω. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Σινέ Ρία
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ.: 2108970844, 2108971654

Αναπαυτικές καρέκλες, καναπέδες και σαιζλόνγκ, ζεστά χρώματα, το άρωμα της θάλασσας από την πλαζ της Βάρκιζας, μια μεγάλη οθόνη με dolby stereo ήχο και ταινίες πρώτης προβολής απολαμβάνουμε στο ιστορικό σινεμαδάκι της αθηναϊκής ριβιέρας, το οποίο βρίσκεται εδώ αγέρωχο από το 1963.

Ορφέας
Λ. Σαρωνίδας 60, Σαρωνίδα, τηλ: 2291060077-8

Ο παλαιότερος κινηματογράφος της ευρύτερης περιοχής, διαθέτει όμορφο προαύλιο χώρο γεμάτο πράσινο, γενναίες δόσεις… τσίκνας από τα παρακείμενα σουβλατζίδικα, χαλικάκι και καρέκλες σκηνοθέτη, όπως παλιά. Παίζει επιλεγμένες ταινίες κυρίως ευρωπαϊκού σινεμά, οι οποίες επιλέγονται προσεκτικά από τον γιο του ιδιοκτήτη, κυρ-Λευτέρη.

Cine Αργυρούπολη
Κύπρου 68 & Δωδεκανήσου, Αργυρούπολη, τηλ.: 2109922098

Η ταράτσα του ατενίζει τον Υμηττό – αν και απαιτεί αρκετό… περπάτημα – και προσφέρει απλόχερα δροσιά, διαθέτει μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας και προβάλλει κατά κύριο λόγο ταινίες πρώτης προβολής. Σε περιπτώσεις απρόσμενης μπόρας, η τέντα κάνει καλά τη δουλειά της επιτρέποντάς απρόσκοπτη παρακολούθηση για τους θεατές, γράφει το in2life.gr.