Η ομορφιά της περιοχής του Μεταξουργείου είναι πραγματικά μοναδική.  Αποτελεί μια από τις παλαιότερες γειτονίες της , με υπέροχα νεοκλασικά κτίρια που δυστυχώς γνώρισε την εγκατάλειψη, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εκπληκτικά ανοδική πορεία.

Περπατώντας στους δρόμους του Μεταξουργείου, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πολύ όμορφο διώροφο πέτρινο οικοδόμημα. Στο ισόγειο στεγάζεται από το 1933 το παραδοσιακό οινομαγειρείο, ‘’. Στο μαγαζί μάς υποδέχτηκε ο Ηλίας, χαμογελαστός και ευγενικός μας εξήγησε ότι από το 2010, έπειτα από την ανακαίνιση που έγινε στο κτίριο, τέθηκε σε λειτουργία και ο επάνω όροφος.

Ο χώρος είναι πραγματικά μαγευτικός! Πέτρινοι τοίχοι, διακοσμητικές μεταλλικές σκάλες με υπέροχες πήλινες γλαστρούλες, διακριτικός φωτισμός και υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής.

Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, στην απέναντι πλευρά του δρόμου διέκρινα μια όμορφη καταπράσινη πλατεία. Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, όταν ζεστάνει ο καιρός θα βγάλουν τραπεζάκια και επάνω στην πλατεία.

Όσον αφορά το φαγητό ο κατάλογος του εστιατορίου είναι αρκετά πλούσιος και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως. Από ορεκτικά επιλέξαμε μαραθόπιτα (5,00 ευρώ) και φάβα (4,50 ευρώ) ενώ από τα κυρίως δοκίμασα φιλέτο κοτόπουλο με σως φέτας (9,50 ευρώ). Οι μερίδες ήταν γενναίες και πεντανόστιμες. Στο τέλος μας κέρασαν οινόμελο και γλυκάκι!

Ετυμηγορία: Πιστεύω πως γενικά είναι μια πολύ καλή επιλογή, για ποιοτικό και νόστιμα μαγειρεμένο φαγητό. Φυσικά και να πάτε!

 ΛΕΩΝΙΔΟΥ 46 & ΜΥΛΛΕΡΟΥ, Μεταξουργείο
10436 / Αττικής

Τηλέφωνο: 2177050103

Κινητό: 6944678930

Ιστοσελίδα: www.toavgotoukokkora.gr

E-mail: toavgotoukokkoragr@gmail.com