Βεάκειο 2020: Πολιτιστικός πόλος έλξης αναμένεται να αποτελέσει ο Πειραιάς καθώς ανοίγει τις πύλες του για το φετινό καλοκαίρι το Βεάκειο θέατρο, την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, ξεχωριστές παραστάσεις αρχαίου δράματος καθώς και εκδηλώσεις συλλόγων της πόλης, περιλαμβάνονται στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του θεάτρου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του θεάτρου, σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, «με προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση ανέφερε: «Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παιδικό θέατρο και μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις του κοινού». Ο κ. Μώραλης σημείωσε στη συνέχεια πως ο Ο.Π.Α.Ν. εναρμονιζόμενος πλήρως με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων αρχών λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης στην έκτακτη επιχορήγηση του δήμου Πειραιά προς τον Ο.Π.Α.Ν. ύψους 100.000 ευρώ, προκειμένου να διοργανωθούν απρόσκοπτα εκδηλώσεις, καθώς εξαιτίας της πανδημίας η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μειωμένη. Ακολούθως ο δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε: «Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Είναι μια πόλη με μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο επιθυμούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Επιθυμία μας είναι με το πρόγραμμα «Βεάκειο 2020», να προσφέρουμε ψυχαγωγία και όμορφες στιγμές σε μια δύσκολη περίοδο για όλους, κρατώντας ζωντανό τον πολιτισμό στον Πειραιά. Εύχομαι ο κόσμος να απολαύσει τις φετινές μας εκδηλώσεις, σε ένα από τα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα της χώρας μας».

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Βεάκειου εξήγησε ότι «απευθύνονται σε κάθε συμπολίτη μας και είμαστε σίγουροι πως θα προσελκύσει και πολίτες άλλων δήμων, κάνοντας τον Πειραιά μας πολιτιστικό πόλο έλξης», ενώ τόνισε πως οι εκδηλώσεις θα γίνουν με απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια και ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί. «Η πόλη μας θα κρατήσει ζωντανό τον πολιτισμό, μια δέσμευση που έλαβα προσωπικά μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον COVID-19», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουράκης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Βεάκειο 2020» έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου Πειραιά στον εξής σύνδεσμο: https://bit.ly/3ezwAnl

Β.Π.