TASTE OF ATHENS: Διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μητροπόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων επιδραστικοί γαστρονομικά προορισμοί, όπως το Λονδίνο -από το οποίο άλλωστε και ξεκίνησε- το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ και τώρα το Taste of Athens έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Και έρχεται με πολύ καλή διάθεση: Ναι μεν με την υψηλή γαστρονομία σε πρώτο πλάνο, με προσκεκλημένους σεφ που θα παρουσιάζουν live τις συνταγές τους, αλλά και με την άκρη του ματιού στην καθημερινότητα, είτε αυτό αφορά την καλή εκδοχή του αθηναϊκού street food, είτε έναν γεμάτο νοσταλγία γαστρονομικό περίπατο στο Παλαιό Φάληρο, σε γεύσεις και μνήμες.
Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια -κάποια εκ των οποίων βραβευμένα με αστέρια Michelin-θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους.
Τον τόνο του γαστρονομικού φεστιβάλ δίνουν δώδεκα κορυφαίοι σεφ -οι 12 σολίστες της «ορχήστρας»- 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης:
Η Σπονδή με επικεφαλής σεφ Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το VaroulkoSeasideμε τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο εγχείρημά του, το μπιστρό Bites & Wine (σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο), το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene του Άρη Βεζενέ αλλά και το νέο του «παιδί» η ιδιοσυγκρασιακή γιαπωνέζικη παμπ Βirdman (σε συνεργασία με τον σεφ TakaakiOtsuka), το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο συνθέτουν την dream- team των αθηναϊκών εστιατορίων που συμμετέχουν στην πρώτη διοργάνωση.
«Το TasteofAthens είναι το πιο πρόσφατο φεστιβάλ που γίνεται μέλος της οικογένειας των Taste Festivals. Όντας 15 χρόνια το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στον κόσμο, το Taste πάντα προσπαθεί να προσφέρει έμπνευση στους ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό, το ποτό και τα εστιατόρια» δηλώνει ο Justin Clarke, ο επικεφαλής του γαστρονομικού τμήματος της IMG, της διοργανώτριας εταιρίας των Taste Festivals.
«Ξεκινώντας από το Λονδίνο και αφού έχουμε εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη με συνολικά 21 φεστιβάλ, είμαστε ευτυχείς που προσθέτουμε και την Αθήνα στην πλατφόρμα μας. Είναι μια πόλη με πλούσια εστιατορική σκηνή και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους κορυφαίους σεφ, τα εστιατόρια, τους mixologists, και τα brands για να προσφέρουμε στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναδεικνύοντας την Αθήνα ως ένα σπουδαίο διεθνή γαστρονομικό προορισμό».
Στη «σκηνή» του ΤasteTheatre
Το καθημερινό πρόγραμμα του TasteOfAthens έχει παράλληλες δράσεις «με σημείο αναφοράς» το ειδικά διαμορφωμένο stage ΤasteTheatre. Ο γνωστός chef του Nolan και παρουσιαστής του Masterchef Σωτήρης Κοντιζάς, σε ρόλο MasterofCeremony, θα υποδεχτεί στη σκηνή τους προσκεκλημένους σεφ, που θα παρουσιάζουν live τις διάσημες συνταγές τους – όπως ο διάσημος Ελληνοαυστραλός George Calombaris, ο πολυβραβευμένος Γάλλος Pascal Aussignac, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω της πολυετούς συνεργασίας του με το εστιατόριο Σπονδή, Γάλλος Arnaud Bignon, ο σπουδαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου η οποία αναδείχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου στον φετινό διαγωνισμό του S.Pellegrino «Υoung Chef 2018», ο πολύ δραστήριος Ανδρέας Λαγός, η διακεκριμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Ντίνα Νικολάου, ο πολύ αγαπητός Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Κιλτσικσής του κορυφαίου αθηναϊκού streetfood εστιατορίου Feyrouz.
Και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του Ελληνικού WorldClass Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events -όπως, τι κρύβεται πίσω από ένα φαινομενικά απλό Gin & Tonicserve, αλλά και πώς δημιουργεί κανείς τα δικά του κοτέιλ στο σπίτι.
Τη μουσική έχουν αναλάβει οι παραγωγοί του EnLefko 87,7 σε ειδικά σετ ζωντανά από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και η διπλή (29 και 30/9) εμφάνιση του αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.
Γαστρονομικός περίπατος στο Παλαιό Φάληρο….
Στο πλαίσιο της ανάδειξης της Αθήνας και της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας της, το Taste of Athens σε συνεργασία με την BigOlive.com θα προσφέρουν ένα γαστρονομικό περίπατο στο Παλαιό Φάληρο, όπου από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 εγκαθίστανται οι εκπατρισμένοι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης, πολλοί από τους οποίους άνοιξαν εστιατόρια, μπακάλικα και ζαχαροπλαστεία συνεχίζοντας τη γευστική παράδοση της πόλης.
Tips
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο 4ωρα slots, από τις 12:00 έως τις 16:00 και από τις 18:30 έως τις 22:30. Το πρόγραμμα ξεκινάει την Πέμπτη 27/9 και ώρα 18:00 με opening party.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά κάτω των 6 ετών, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα κάτοχο εισιτηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Το Taste of Athens, θέλοντας να προστατεύσει τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τον καπνό του τσιγάρου, είναι Smoke Free, προτρέποντας τους καπνιστές να χρησιμοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
TasteofAthens
27-30 Σεπτεμβρίου 2018
Ξέφωτο (GreatLawn), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.
Εισιτήρια
Κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαθέτει δύο ξεχωριστά τετράωρα σερβιρίσματα: 12:00-16:00 και 18:30 – 22:30. Το κάθε εισιτήριο εξασφαλίζει την είσοδο στο φεστιβάλ για ένα τετράωρο σερβίρισμα και δεν περιλαμβάνει την αγορά των πιάτων από τα εστιατόρια που συμμετέχουν.
Κανονικό Εισιτήριο: 15 ευρώ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους (εκτός του VIPLounge) του TasteofAthens και ένα welcomedrink.
VIP Εισιτήριο: 45 ευρώ / Εξασφαλίζει πρόσβαση στους χώρους του TasteofAthens από ξεχωριστή fastlane είσοδο, πρόσβαση στο χώρο του VIPLounge, ένα welcome champagne & oystertreat, exclusivecocktailbar, specialpop-upevents, ειδικά happenings από τους χορηγούς της διοργάνωσης και δωρεάν parking.
Για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard ισχύει έκπτωση 20% στην τιμή του εισιτηρίου (Κανονικό: 12 ευρώ, VIP: 36 ευρώ).
Για τα group ισχύουν ειδικές προσφορές ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
Προπώληση εισιτηρίων από το athens.tastefestivals.com , τοviva.grκαι από τα ταμεία της εισόδου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Τιμές πιάτων εστιατορίων και ποτού
Τα πιάτα στο TasteofAthens κοστίζουν 3, 6, 9 και 12 ευρώ, ενώ τα ποτά/αναψυκτικά από 2 εώς 8 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή εισιτηρίου. O επισκέπτης επιλέγει, μέσω της διαδικασίας εξυπηρέτησης selfservice, όποιο πιάτο ή ποτό θέλει από κάθε εστιατόριο και μπαρ της διοργάνωσης και στη συνέχεια πληρώνει με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του, για να το απολαύσει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του TasteofAthens
Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της Εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – εκτός των αγορών εισιτηρίων από τα ταμεία της εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή με μετρητά.
«Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»
Στο πλαίσιο δράσεων του TasteofAthens για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την επισιτιστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, το φεστιβάλ υποστηρίζει εμπράκτως την μη κερδοσκοπική οργάνωση Μπορούμε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».