Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

3+1 μέτρα στήριξης που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης για τη ΔΕΘ

TechTeam από TechTeam
06/08/2023 00:15
Ενημερώθηκε: 06/08/2023 04:21:32
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
76
SHARES
161
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μια νέα δέσμη μέτρων στήριξης που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας αναμένεται να ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχοντας τον «αέρα» των θετικών αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας, όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τέσσερα μέτρα. Κατά το δημοσίευμα, στελέχη του οικονομικού επιτελείου αποκλείουν το ενδεχόμενο οριζόντιων παροχών, επισημαίνοντας ότι το 2024 η χώρα θα πρέπει να επανέλθει σε τροχιά ισχυρών πλεονασμάτων.

Τι μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μεταξύ άλλων, στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι η παράταση του market pass μέχρι το τέλος του έτους, η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης αλλά και ένα νέο σχήμα ενεργειακών επιδοτήσεων για τη στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών.

Επιπλέον, αναμένεται να εξαγγείλει ένα επίδομα προσωπικής διαφοράς της τάξης των 200 – 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που δεν θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν αποκλείεται να δοθεί τα Χριστούγεννα μια νέα επιταγή ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τα 3+1 μέτρα
Τα μέτρα που εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έχουν ως εξής:

Νέα επέκταση market pass
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει νέα επέκταση του Market Pass, το οποίο ήδη έλαβε τρίμηνη παράταση για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», με την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής να επιμένει και να πιέζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών σχεδιάζεται η παράταση του market pass και για τους δυο τελευταίους μήνες του έτους, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στις αρχές Οκτωβρίου περίπου 2,8 εκατ. νοικοκυριά θα λάβουν σε μια δόση ολόκληρο το ποσό του market pass το οποίο καλύπτει τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και φθάνει έως 300 ευρώ.

Αύξηση κονδυλίου για επίδομα θέρμανσης -«Παράθυρο» για διεύρυνση των κριτηρίων
Τη χειμερινή σεζόν 2022-2023 το επίδομα χορηγήθηκε σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά με το συνολικό ύψος του να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. ευρώ που διατέθηκε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης ώστε να ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων στην περίπτωση που δεν υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου.

Νέο πλαίσιο ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών
Τα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή  και ανταλλάσσουν στοιχεία. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι οι σημερινές τιμές ρεύματος παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την προ ενεργειακής κρίσης περίοδο, στοιχείο που προβληματίζει σχετικά με τις επιβαρύνσεις που προκαλούνται στους καταναλωτές.
Η παράταση του μηχανισμού μέχρι το τέλος του χρόνου προσφέρει κάποια σταθερότητα σε ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής.
«Το σύστημα των επιδοτήσεων όμως είναι επαρκές όσο η τιμή του φυσικού αερίου παραμείνει κοντά στα επίπεδα των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα» έχει δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι» για τον επόμενο χειμώνα.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες  χωρίς να αποκλείεται ένα νέο ράλι τιμών στο φυσικό αέριο.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς
Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι θα δοθεί επίδομα σε όσους εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς δεν θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους το 2024. Το μέτρο έχει αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα με την επανάληψη της καταβολής του επιδόματος προσωπικής διαφοράς (200-300 ευρώ) σε όσους χάσουν την αύξηση του 2024.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΔΕΘΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΚΥΣΕΑ: Επιστρέφουν οι Patriot από Διδυμότειχο και Κάρπαθο – «Πράσινο φως» για τις φρεγάτες Bergamini

18/05/2026 | 21:00
Εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας (Energy Community), με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την ίδρυσή της στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Τσάφος υποδέχθηκαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια και τη Στέγαση, Dan Jοrgensen, τον γενικό διευθυντή της Ενεργειακής Κοινότητας, Artur Lorkowski, καθώς και τους υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος των Συμβαλλόμενων Μερών της Ενεργειακής Κοινότητας. Η Συνθήκη για την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας υπογράφηκε στην Αθήνα το 2005, με βασικό στόχο τη δημιουργία μιας ενοποιημένης αγοράς, την προσέλκυση επενδύσεων και την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης, μέσα από την ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Παπασταύρου: «Με την ανάρτηση Τραμπ αναγνωρίζεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ η ενεργειακή πολιτική Μητσοτάκη»

18/05/2026 | 13:00
Featured

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη: Στο τραπέζι Ανατολική Μεσόγειος, Ιράν και Μέση Ανατολή

18/05/2026 | 12:48
Featured

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη: Στο τραπέζι φρεγάτες, «Ασπίδα του Αχιλλέα» και Μέση Ανατολή

18/05/2026 | 11:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση μέχρι Παρασκευή

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • Πολιτικός Σεισμός: Τσίπρας, Καρυστιανού και Σαμαράς και το νεο πολιτικό σκηνικό! Τι λένε οι αναλυτές 

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Διορθωτική και βελτιωμένη πρόταση έστειλε η Τεχεράνη μέσω Πακιστάν στον Τραμπ

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΟΣΔΕ 2026: Τέλος στις «κλειστές πόρτες» των ΚΥΔ – Η ΑΑΔΕ αλλάζει τα πάντα σε επιδοτήσεις, ελέγχους και αγροτικές δηλώσεις

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Reuters για ΔΕΗ: Καλύφθηκε άμεσα η ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ – Αναμένονται προσφορές πάνω από 15 δισ. ευρώ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – Eco Schemes 2025: «Καταιγίδα» ελέγχων από ΑΑΔΕ, πληρωμές 806 εκατ. και σαρωτικές αλλαγές στις αγροτικές ενισχύσεις

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Η Τουρκία καταδικάζει το ρεσάλτο του Ισραήλ στον στολίσκο για τη Γάζα – Αλλά δεν παρεμβαίνει

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch