Αύριο Παρασκευή (14/03/25) πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης
Η ώρα του ανασχηματισμού πλησιάζει με τις πληροφορίες να τον θέλουν να ανακοινώνεται αύριο Παρασκευή (14/03/25).
Το όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για το υπουργείο Οικονομικών καθώς ο Κωστής Χατζηδάκης «μετακομίζει» στο Μέγαρο Μαξίμου.
Έτσι με τον ανασχηματισμό να μετράει ώρες στη θέση του Κυριάκου Πιερρακάκη στο υπουργείο Παιδείας πιθανότατα θα μετακινηθεί η Σοφία Ζαχαράκη και στη δική της θέση στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Στη θέση της κ. Αγαπηδάκη ενδέχεται να αναβαθμιστεί ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Αμετακίνητος παραμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας και ο Γιώργος Φλωρίδης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να μετακινηθεί ή ο Θάνος Πλεύρης, ή ο Κώστας Σκρέκας, ή ο Θόδωρος Σκυλακάκης ενώ έχει κλειδώσει ως αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να μετακινηθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο Σταύρος Παπασταύρου αναμένεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος