Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Ανδρουλάκης: Νέα εθνική στρατηγική για τη ναυτιλία

TechTeam από TechTeam
27/07/2026 09:00
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
54
SHARES
115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Την πρόταση για μια νέα Εθνική Ναυτιλιακή Στρατηγική παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στη Χίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Κλείνοντας την εκδήλωση που οργάνωσε ο βουλευτής Χίου του κόμματος, Σταύρος Μιχαηλίδης σε συνεργασία με τον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικότητας, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για ένα νέο εθνικό σχέδιο στη ναυτιλία με ορίζοντα δεκαετίας, το 2035 το οποίο περιλαμβάνει σαφείς προτεραιότητες, με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέπτυξε τις προτεραιότητες αναβάθμισης της ελληνικής ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα:

Ως πρώτη εθνική προτεραιότητα έθεσε την ισχυρή ελληνική σημαία.

«Να αναστρέψουμε τη συνεχή συρρίκνωση του εθνικού νηολογίου.

Να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό, πλήρως ψηφιακό και αποτελεσματικό νηολόγιο.

Να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας στην ελληνική σημαία», είπε.

Η δεύτερη προτεραιότητα αφορά την επένδυση στους ανθρώπους της θάλασσας με ριζική αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, Σύγχρονες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, συνεχή επαγγελματική κατάρτιση, κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων νέων στο ναυτικό επάγγελμα γιατί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας αρχίζει από τους ανθρώπους της.

Η τρίτη προτεραιότητα της πρότασης του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στην ακτοπλοΐα που πρέπει να υπηρετεί τη νησιωτική Ελλάδα. Ελληνικήιστορία

Ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένα πραγματικό Παρατηρητήριο Τιμών που θα προστατεύει τον επιβάτη και θα ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό. Όπως ανακοίνωσε, τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ μέσα από την ψηφιακή του πλατφόρμα θα ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν τιμές εισιτηρίων σε διάφορες ακτοπλοϊκές συνδέσεις. «Δώστε μας τα δεδομένα για να σχεδιάσουμε μαζί μια πολιτική με διαφάνεια και αποτέλεσμα.

Είναι μια σημαντική καινοτομία που εγκαινιάζουμε μέσα από την ψηφιακή μας πλατφόρμα που το κόμμα μας χρησιμοποιεί εδώ και 5 χρόνια για να δώσει βήμα στους πολίτες», τόνισε .

Τέταρτη προτεραιότητα είναι τα νησιά στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής με ανασχεδιασμό του Μεταφορικού Ισοδύναμου με διαφάνεια, αντικειμενικά κριτήρια και σταθερή χρηματοδότηση.

Πέμπτη προτεραιότητα: λιμάνια που παράγουν ανάπτυξη που λειτουργούν ως πύλες εμπορίου, ενέργειας, καινοτομίας και περιφερειακής ανάπτυξης και όχι απλώς ως πηγές δημοσιονομικών εσόδων.

Έκτη προτεραιότητα: ένα σύγχρονο κράτος στη θάλασσα.

Ένα ισχυρό Υπουργείο Ναυτιλίας με επιτελικό ρόλο.

Ένα σύγχρονο Λιμενικό Σώμα με τα μέσα, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που απαιτούν οι νέες προκλήσεις.

Έβδομη προτεραιότητα: Η Ελλάδα πρωταγωνιστής ξανά στην διεθνή ναυτιλιακή σκηνή με αξιοποίηση του στρατηγικού της πλεονεκτήματος γιατί «η θάλασσα είναι η ταυτότητα της πατρίδας μας. Και αυτή την ταυτότητα οφείλουμε να τη μετατρέψουμε σε εθνική στρατηγική», όπως σημείωσε.

«Αυτή η εκδήλωση αποδεικνύει κάτι πολύ συγκεκριμένο: ότι εμείς δεν ζητάμε απλώς πολιτική αλλαγή. Ζητάμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα. Ένα σχέδιο που δεν περιορίζεται στα μεγάλα συνθήματα, αλλά δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις σε κάθε κρίσιμο τομέα της εθνικής ζωής. Και η ναυτιλία είναι ένας από αυτούς», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επισήμανε ότι τα επτά τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν διαθέτει εθνική ναυτιλιακή στρατηγική και αυτό δεν είναι αντιπολιτευτική θεωρία αλλά αποτυπώνεται σε συγκεκριμένους τομείς. «Η χώρα χάνει σταδιακά τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο ίσως συγκριτικό της πλεονέκτημα.

Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή όπου η ναυτιλία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία», πρόσθεσε και τόνισε πως η Ελλάδα χάνει κύρος κι ένα μέρος της ναυτιλιακής της ισχύος.

Έκανε ειδική αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό της ναυτιλίας γιατί εξήγησε πως «αν δεν επενδύσουμε στους ανθρώπους, αργά ή γρήγορα θα χάσουμε και το πλεονέκτημα των πλοίων.»

Παρατήρησε πως η ακτοπλοΐα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως μια εμπορική δραστηριότητα αλλά προϋπόθεση εθνικής και κοινωνικής συνοχής.

Επέκρινε έντονα τη Νέα Δημοκρατία επειδή «επέλεξε ένα μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων που αποκλίνει από το κυρίαρχο ευρωπαϊκό πρότυπο. Αντί της παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου στον λιμενικό οργανισμό, προχώρησε στην πώληση Οργανισμών Λιμένων, εκχωρώντας τον έλεγχο κρίσιμων υποδομών» και κατέληξε λέγοντας: «Οι μεγάλες χώρες δεν χτίζουν το μέλλον τους πάνω σε αυτά που τους λείπουν.

Το χτίζουν πάνω στα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους. Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας ήταν και θα είναι πάντα η θάλασσά της. Εκεί γράφτηκε η ιστορία μας. Εκεί δοκιμάστηκε η αντοχή μας. Εκεί μεγαλούργησαν γενιές Ελλήνων.

Το ερώτημα είναι απλό. Θα συνεχίσουμε να ζούμε με το ένδοξο παρελθόν της ελληνικής ναυτιλίας; Ή θα δημιουργήσουμε το μεγάλο της μέλλον;

Εμείς τιμούμε την ναυτιλιακή μας ιστορία και επιλέγουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Μια Ελλάδα που σχεδιάζει. Μια Ελλάδα που παράγει. Μια Ελλάδα που καινοτομεί. Μια Ελλάδα που στηρίζει τους ανθρώπους της θάλασσας, τα νησιά της και τη νέα γενιά. Γιατί δεν μας αρκεί να έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο. Θέλουμε και το ισχυρότερο ναυτιλιακό κράτος στην Ευρώπη».

Στην εκδήλωση ανέπτυξαν επί μέρους θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, η Άννα Διαμαντοπούλου, επικεφαλής του κύκλου Ανάπτυξης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, οι καθηγητές Κ. Χλωμούδης και Τ. Πάλλης από το Τομέα Ναυτιλίας του κόμματος

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Γκουτέρες: Ο ΟΗΕ έτοιμος να διευκολύνει τη διέλευση πλοίων από το Στενό του Ορμούζ

25/08/2026 | 07:00
Featured

Υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και σήμερα Τρίτη στη χώρα

25/08/2026 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 25 Αυγούστου 2023, εορτολόγιο: Άγιος Τίτος ο Απόστολος

25/08/2026 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

24/08/2026 | 23:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το δύσκολο καλοκαίρι του Ζελένσκι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!! ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ! 3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!

    804 shares
    Share 322 Tweet 201
  • ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 2026: Τα ποσά από 15 έως 20 έτη και η παγίδα της εξόδου στα 62

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • “Παλαιοκομματικοί” κατά Αντώνη Σαμαρά

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • «Πόλεμος» με τα κουνούπια: Ψεκασμοί στην Αττική για τον ιό του Δυτικού Νείλου

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027: Αυξήσεις έως 2,6% και τέλος στην προσωπική διαφορά – Τα νέα ποσά με 12 παραδείγματα

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Πληρωμές αγροτών 2026: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για ΟΣΔΕ, επιδοτήσεις και διορθώσεις – Ποιοι κινδυνεύουν να τις χάσουν 

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Μητσοτάκης: Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προασπίσουμε την κυριαρχία μας – Οι εξ ανατολών αντιδράσεις δεν μας επηρεάζουν

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch