Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Άνοιξε την πόρτα της εξόδου ο Αντώνης Τζανακόπουλος: Νέα συνεδρίαση των «6 συν 6» το πρωί

TechTeam από TechTeam
23/11/2023 00:29
Ενημερώθηκε: 23/11/2023 01:33:51
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
79
SHARES
169
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση της ομάδας «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς η πρόθεση της Κουμουνδούρου να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στις 4 το απόγευμα ανέτρεψε άρδην τα έως τώρα δεδομένα. Παρότι τα κορυφαία στελέχη της τάσης επιθυμούσαν να οργανώσουν «σταθερά και στέρεα» το επόμενο βήμα τους, εντούτοις, η παρουσία τους ή μη στο καθοδηγητικό όργανο φέρνει τις αποφάσεις τους πιο κοντά από ποτέ.

Ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου, ο Αντώνης Τζανακόπουλος, κορυφαίο μέλος της τάσης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε πρώτος από το κόμμα, μαζί με στελέχη που διαβιούν στο εξωτερικό.

Σε μια «φλεγερή» ανακοίνωσή τους, τα στελέχη που αποχωρούν, επισημαίνουν ότι τα όσα έχουν ακολουθήσει την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος «κατέστησαν σαφή την μετάλλαξη του κόμματος σε κόμμα του Κέντρου», οδηγώντας «στην πλήρη απαξίωση των οργάνων».

Νέα συνεδρίαση το πρωί

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα το πρωί, «κλειδώνοντας» τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς εκτιμάται πλέον ότι είναι θέμα ωρών η έξοδός τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε περίπτωση που δεν δώσουν το παρόν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα σενάρια

Κλείσιμο
Υπό το καθεστώς ασφυκτικής χρονικής πίεσης, η ομάδα των «6 συν 6», που συνεδρίασε περίπου από τις 9 το βράδυ μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα πρέπει ή να εμφανιστεί στην Πολιτική Γραμματεία, δίνοντας συνέχεια -έστω και ολιγοήμερη στην παραμονή της στο κόμμα- ή ν’ απουσιάσει, με τον Στέφανο Κασσελάκη να καλείται σε μια τέτοια περίπτωση να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως ακόμη και της αποπομπής τους από το κόμμα.

Σε αυτήν την προοπτική, δεν αποκλείεται τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» να επισπεύσουν την αποχώρησή τους λόγω της συνεδρίασης την Τετάρτη (23/11) ακόμη και εντός της ημέρας, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην παρουσία τους στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Στη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, η παρουσία τους, άλλωστε, στην συνεδρίαση του κομματικού οργάνου έμοιαζε αμφίβολη, αν και δεν έχει γίνει γνωστό το τι θα επιλέξουν να πράξουν τελικά.

Το κύμα αποχωρήσεων, πάντως, που σημειώθηκε χθες, με 90 κορυφαία στελέχη του Τμήματος Δικαιωμάτων, αλλά και 21 μέλη της οργάνωσης του Β’ Διαμερίσματος Πειραιά να αποχωρούν, αύξησε τη σχετική φημολογία για επιτάχυνση των εσωκομματικών εξελίξεων.

Ζητούμενο, άλλωστε, και για τις δύο πλευρές παραμένει το ποιος θα χρεωθεί το αδιέξοδο, καθώς η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε αρχικά «τελεσίγραφο» προς τα στελέχη της τάσης «6 συν 6», για να χαρακτηρίσει στη συνέχεια «ευχάριστη εξέλιξη» τη μέχρι χθες παραμονή τους. Σε περίπτωση, μάλιστα, που δεν εμφανιστούν στην σημερινή συνεδρίαση, στο τραπέζι τίθεται και το θέμα της διαγραφής τους, καθώς το κομματικό όργανο θα καλείται να συνεδριάσει χωρίς τα οκτώ στελέχη της τάσης, στο ενδεχόμενο που αυτά δεν εμφανιστούν στις 4 το απόγευμα στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Το γεγονός, πάντως, ότι τα πράγματα θα τρέξουν πιο γρήγορα σηματοδοτεί και η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκήρυξε τους κ.κ. Κατρούγκαλο και Τσακαλώτο, εισπράττοντας την οργισμένη αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος του καταλόγισε οπισθοδρόμηση.

Οι υψηλοί τόνοι του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος προ ημερών εκτίμησε ότι πιθανώς να βρεθούν οι 10-12 βουλευτές που απαιτούνται για τον σχηματισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους αποχωρήσαντες, σε συνδυασμό με το ότι άσκησε συνολική κριτική στα λεγόμενα του κ. Κασσελάκη, εντείνει τις εσωκομματικές διεργασίες, με τα «αποκαλυπτήρια» των κινήσεων της κάθε πλευράς να έχουν σχεδόν ξεκινήσει.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος.

That Was Just Your Life

Almost like your life
Almost like your endless fight
Curse the day is long
Realize you don't belong
Disconnect somehow
Never stop the bleeding now
Almost like your fight
And there it went
Almost like your lifehttps://t.co/xDwt3PGU06 pic.twitter.com/d2EIW4i5xB

— Antonios Tzanakopoulos 🔻💙 (@ATzanakopoulos) November 22, 2023

 

Ετικέτες: ΣΥΡΙΖΑΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Προηγούμενο Άρθρο

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 23 Νοεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Αμφιλόχιος Επίσκοπος Ικονίου

Επόμενο Άρθρο

Δυο νεκροί στα πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση MRB: Ανεβάζει πάλι τη συσπείρωσή της η Ν.Δ. – Από πού κερδίζει η «Πλεύση»

11/04/2025 | 21:30 - Ενημέρωση 12/04/2025 | 06:46
Featured

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις σε OPEN, MEGA, Attica

11/04/2025 | 07:00
Featured

Άνοδος για τη Νέα Δημοκρατία, στο 12,3% η διαφορά με την «Πλεύση Ελευθερίας»

10/04/2025 | 23:00 - Ενημέρωση 11/04/2025 | 04:56
Featured

Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνουν τα ποσοστά -Δεύτερη η Ζωή, στο 10,5% το ΠΑΣΟΚ

10/04/2025 | 21:31
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μπαράζ τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία: Στο επίκεντρο ακρίβεια, μισθοί στο Δημόσιο και δανειολήπτες

09/04/2025 | 21:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Παπαδημητρίου: Παλινωδεί πιεζόμενος – Ποιοι τον πιέζουν;

07/04/2025 | 15:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γ. Καραμέρος: Η κυβέρνηση λέει σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων να κάνουν Πάσχα με δανεικά

06/04/2025 | 20:00
Featured

Δημοσκόπηση Marc: Τα κριτήρια της ψήφου των Ελλήνων – Τι Κυβέρνηση θέλουν

03/04/2025 | 22:00 - Ενημέρωση 04/04/2025 | 02:26
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δυο νεκροί στα πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    360 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    302 shares
    Share 121 Tweet 76
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    235 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch