Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Χατζηδάκης: «Από τις συντάξεις Φεβρουαρίου ξεκινά η καταβολή της αύξησης 7,75%»

TechTeam από TechTeam
21/01/2023 20:06
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
305
SHARES
649
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Αυξήσεις στις συντάξεις θα δει η πλειονότητα των συνταξιούχων, καθώς ξεκινά η καταβολή της αύξησης κατά 7,75% με τις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και διευκρίνισε ότι «αύξηση θα πάρουν και οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, απλώς όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα την «ροκανίσουν», θα την περιορίσουν και του χρόνου θα βρεθούν σε ευνοϊκότερη θέση, για να πάρουν αυξήσεις».

Ο υπουργός τόνισε ότι από τους 910.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, οι 515.000 θα βγουν κερδισμένοι από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία ισχύει ήδη από τις αρχές του έτους, ενώ κερδισμένοι είναι και άλλοι 260.000, που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ. Διευκρίνισε δε ότι, από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, μόνο το 17% δεν θα δει κάποια επίδραση, ενώ το 83% θα έχει αύξηση.

«Τουλάχιστον ένας στους δύο συνταξιούχους θα διαπιστώσει ότι το 2023 θα έχει μία επιπλέον σύνταξη στην τσέπη του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μόνο αυξήσεις στους συνταξιούχους» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και υπογράμμισε ότι είναι η κυβέρνηση που διόρθωσε στον μεγαλύτερο βαθμό, που μπορούσε, τον νόμο Κατρούγκαλου με τις αυξήσεις που δόθηκαν με τον νόμο Βρούτση σε όσους είχαν πάνω από 30 έτη ασφαλιστικού βίου, επίσης, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που είχαν παρακράτηση 70%, αυτή περιορίστηκε στο 30%, καταργήθηκε το πλαφόν κύριας και επικουρικής σύνταξης, που ήταν 1.300 ευρώ και ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής από 22% μειώθηκε στο 9%.

Σε ερώτηση για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί πάντα τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, ώστε η χώρα να προχωράει σταθερά. «Δεν είμαστε του δώστα όλα. Βλέπουμε πώς εξελίσσεται ο προϋπολογισμός, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε» αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η αύξηση θα είναι σημαντική και δίκαιη και θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις. «Είναι ανάγκη να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε τετράμηνη παράταση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο γίνεται, μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και αφορά περίπου 20.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν προσληφθεί για ένα οκτάμηνο.

Σχετικά με τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι, στο τέλος Ιανουαρίου, θα καταγραφεί γρήγορη αποκλιμάκωση, η οποία θα ενταθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. «Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα των εκκρεμών κύριων συντάξεων και, τώρα, ρίχνουμε τις ίδιες δυνάμεις, οι οποίες θα δουλέψουν με τις ίδιες μεθόδους και στο ζήτημα των επικουρικών» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, λέγοντας ότι, παράλληλα, προχωρά και η έκδοση των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση. Μάλιστα, τόνισε ότι, για τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται, ο χρόνος απονομής έχει μειωθεί μεσοσταθμικά σε δύο μήνες.

Αναφορικά με τα εφάπαξ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες στα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα, με εξαίρεση 350 εφάπαξ του Ταμείου Μετάλλου και του Ταμείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και έχουν απομείνει 5.000 εφάπαξ από τον δημόσιο τομέα, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 1 εκατομμύριο ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

Τέλος, για τα μειωμένα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Χατζηδάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε μία διεθνή ενεργειακή κρίση, τα τιμολόγια ρεύματος στην Ελλάδα παρέμειναν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αυτήν την ώρα, φαίνεται να υπάρχει ομαλοποίηση με την αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου και, επειδή έχουμε μία κερδοφόρα ΔΕΗ, μπόρεσε και συνέβαλε σε όλη αυτήν την κρίση».

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: αυξήσειςΣυντάξειςχατζηδάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ: Αυξήσεις 470 ευρώ για 8.552 δικαιούχους – Τι ισχύει για τα αναδρομικά

08/09/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΑΣ: Πληρωμές από 25 Σεπτεμβρίου – Ποιοι διεκδικούν έως 671 ευρώ

08/09/2026 | 13:02
HOT NEWS

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Έως 19.643 ευρώ από επανυπολογισμούς και 2.800 ευρώ σε αποστράτους – 8 παραδείγματα

07/09/2026 | 17:02
HOT NEWS

ΕΦΑΠΑΞ 2026: Ποσά από 5.647 έως 41.605 ευρώ σε 36 Ταμεία – 8 παραδείγματα και οι νέοι χρόνοι πληρωμής

07/09/2026 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 22 Ιανουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στο Αιτωλικό: Στο ρήγμα του Αζέρικου η δόνηση – Οι 3 σεισμογόνες ζώνες που ανησυχούν τους ειδικούς

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • ΔΕΘ: Το πακέτο Μητσοτάκη, οι κερδισμένοι και η σκληρή μάχη με την αντιπολίτευση

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Αλεξάνδρα Σδούκου: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συζητάμε για ελλείμματα, αλλά πώς θα μοιράσουμε το πλεόνασμα»

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Ελληνικές τράπεζες: Νέες τιμές-στόχοι έως 22 ευρώ – Ποια δίνει άνοδο 32% και γιατί η Euroxx βλέπει κέρδη +10%

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Νέες αποζημιώσεις για θανατώσεις ζώων και μάχη για τις ζωοτροφές – Τι διεκδικούν

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΑΣ: Πληρωμές από 25 Σεπτεμβρίου – Ποιοι διεκδικούν έως 671 ευρώ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Απειλές Ερντογάν: «Δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι σε εχθρικές ενέργειες στην περιοχή μας»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch