Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Χατζηδάκης στο ΔΝΤ: Η Ελλάδα από αδύναμος κρίκος, διεθνές παράδειγμα επιτυχίας

TechTeam από TechTeam
26/10/2024 15:03
Ενημερώθηκε: 26/10/2024 15:10:40
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
56
SHARES
119
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο τα πέντε τελευταία χρόνια από αδύναμος κρίκος έχει μετατραπεί σε παράδειγμα επιτυχίας. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα από τις συναντήσεις που είχα με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων, οίκων αξιολόγησης και οικονομικούς αναλυτές τις τελευταίες τρεις μέρες στην Ουάσιγκτον. Όλοι αυτοί που συγχαίρουν την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ούτε το κάνουν για λόγους ευγενείας, ούτε μας έχουν κάποια υποχρέωση. Βλέπουν τα στοιχεία για την ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές, τη μείωση της ανεργίας και τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Αντιλαμβάνονται ότι εφαρμόζουμε το σωστό μίγμα οικονομικής πολιτικής και ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανεβάσουμε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά. Κυρίως όμως διαπιστώνουν ότι οι Έλληνες πολίτες, έχουν πάρει το μάθημα από τα δεινά της περασμένης δεκαετίας και για αυτό εμπιστεύονται μια υπεύθυνη κυβέρνηση που δεν υπόσχεται περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της σοβαρότητας, αντιστεκόμενη στις σειρήνες του λαϊκισμού».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κώστας Χατζηδάκης είχε συναντήσεις με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Kristalina Georgieva, τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Vítor Gaspar και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Alfred Kammer. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τόσο για το 2024 (σε 2,3% από 2%) όσο και για το 2025 (σε 2% από 1,9%). Υπενθυμίζεται ότι και η ΕΛΣΤΑΤ πριν λίγες μέρες αναθεώρησε προς τα πάνω τα στοιχεία της για το ΑΕΠ και τις επενδύσεις το 2023. Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που προωθούνται σε κρίσιμους τομείς, όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και η προσπάθεια επιτάχυνσης στην απονομή δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή που βασίζεται στο συνδυασμό δημοσιονομικής σταθερότητας και φιλοαναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης παρακάθισε σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε η κ. Georgieva σε Υπουργούς από προηγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο τονίζοντας ότι πρέπει να περάσουμε από τις αναλύσεις και τις διαπιστώσεις στις πράξεις και τα αποτελέσματα.

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων, συμπεριλαμβανομένων του Αντιπροέδρου της Blackrock Philipp Hildebrand, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Deutsche Bank Christian Sewing, του Αντιπροέδρου της Citigroup Jay Collins και του Αντιπροέδρου της Nomura,Masahiro Goto. Αντικείμενο των συγκεκριμένων συναντήσεων ήταν οι προοπτικές της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που υφίστανται σήμερα στη χώρα μας, λόγω του συνδυασμού οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Ανάλογες συζητήσεις είχε επίσης ο κ. Χατζηδάκης με εκπροσώπους οίκων αξιολόγησης και οικονομικούς αναλυτές. Παράλληλα, παραχώρησε συνεντεύξεις στο πρακτορείο Reuters και τα τηλεοπτικά δίκτυα CNBC και Skynews.

Στο πλαίσιο των συνεδριάσεων ο κ. Χατζηδάκης συμμετείχε στη συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις (Coalition of Finance Ministers for Climate Action). Στόχος της Συμμαχίας, στην οποία η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος, είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της. Επίσης ο Έλληνας Υπουργός συμμετείχε σε συζήτηση της στρογγυλής τράπεζας με θέμα τη στήριξη και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας καθώς επίσης και στην Ολομέλεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής (International Monetary and Financial Committee – IMFC).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον ο Κωστής Χατζηδάκης συμμετείχε σε γεύμα που οργάνωσε προς τιμήν του η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αικατερίνη Νασίκα.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Μιχάλης Αργυρού και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρης Τσάκωνας.

Ετικέτες: ΔΝΤχατζηδάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χατζηδάκης για Chevron – HELLENiQ Energy: Για την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας διεθνώς, μιλάμε με έργα

11/09/2025 | 20:00
Featured

Χατζηδάκης: Θα ανακοινώσουμε μείωση άμεσων φόρων στη ΔΕΘ

26/08/2025 | 10:00
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ περιπλέκει τη μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα

04/07/2025 | 10:00
Featured

Χατζηδάκης για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό: Περιμένουμε να συμφωνήσουν σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο

04/06/2025 | 07:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βόρεια Κορέα: Έμμεση παραδοχή για την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία - «Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Ρωσία κλιμακώνει την ένταση στην Ευρώπη με drones να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο σε Ρουμανία και Πολωνία

    251 shares
    Share 100 Tweet 63
  • ΡΟΔΟΣ – Σοκ από την απάτη με «έκρηξη στο σπίτι»: Έτσι άρπαζαν χρυσαφικά και μετρητά με το κόλπο της λεκάνης

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Πώς ο Τάιλερ έφτασε να συλληφθεί για τη δολοφονία του Κερκ – Τα «γιατί» της δολοφονίας που κλονίζει τις ΗΠΑ

    207 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Πλήθος κόσμου στο Μνημόσυνο της Λένας Σαμαρά στο Α’ Νεκροταφείο

    196 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ: Βιολογικά σε οριακό σημείο: 600 εκατ. € σε κίνδυνο – Οι επόμενες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέσα σε 30 ημέρες

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Η Προσευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για τους ασθενείς

    11503 shares
    Share 4601 Tweet 2876
  • Πούτιν «Πρόεδρος του πολέμου»: Νέα κλιμάκωση στην Ευρώπη – Τι λένε διεθνείς αναλυτές και μεγάλα μέσα ενημέρωσης

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch