Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Credit Suisse – Απορρίπτει ως πολύ μικρή την προσφορά $1 δισ. της UBS

TechTeam από TechTeam
19/03/2023 16:23
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
59
SHARES
125
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η προσπάθεια διάσωσης της Credit Suisse με την εξαγορά της από την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, την UBS – προσπάθεια που εξελίσσεται μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου, καθώς όλες οι πλευρές επιθυμούν το deal να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ, και πάντως πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η UBS προσφέρει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να εξαγοράσει την Credit Suisse. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Credit Suisse όμως, με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μετόχου της, απορρίπτει αυτήν την προσφορά, την οποία θεωρεί πολύ χαμηλή και βλαπτική για τους μετόχους και τους υπαλλήλους που έχουν μετοχές.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Η πρόταση, επομένως, αποτιμά την Credit Suisse περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την χρηματιστηριακή αξία της την Παρασκευή.

Η UBS επιμένει, επίσης, σε μια ουσιώδη δυσμενή μεταβολή που μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία: Εάν τα CDS της εκτιναχθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο, ανέφεραν οι FT.

Την ίδια ώρα η ελβετική κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης προκειμένου να παρακάμψει την ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή, έγραψε η εφημερίδα.

Η UBS πιέζεται να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε εντός της ημέρας την εξαγορά της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθεί μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη για να συζητήσουν το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και την UBS ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Οι συνομιλίες για τη διάσωση της Credit Suisse συνεχίστηκαν και χθες Σάββατο, καθώς η UBS ζήτησε 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει το κόστος σε σε περίπτωση που προχωρήσει σε εξαγορά της τράπεζας, ανέφερε πηγή στο Reuters.

Οι αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης της τράπεζας με τους πελάτες και επενδυτές, μετά και την αναταραχή που προκλήθηκε από την κατάρρευση των αμερικανικών Silicon Valley Bank και Signature Bank την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές επιθυμούν να βρεθεί μια λύση πριν από το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, πηγή του Reuters προειδοποίησε ότι οι συνομιλίες συναντούν σημαντικά εμπόδια και ότι μπορεί να χρειαστεί να περικοπούν 10.000 θέσεις εργασίας εάν οι δύο τράπεζες συνενωθούν.

Οι εγγυήσεις που ζητά η UBS θα καλύψουν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και πιθανές νομικές δαπάνες, δήλωσαν δύο άτομα στο Reuters.

Η Credit Suisse, η UBS και η ελβετική κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών απηύθυνε σήμερα έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

«Υπάρχει ένα τεράστιο διακύβευμα για τους περίπου 17.000 υπαλλήλους της Credit Suisse στην Ελβετία και επομένως για την εθνική μας οικονομία», τόνισε η Ομοσπονδία.

Οι φρενήρεις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου έρχονται έπειτα από μια βίαιη εβδομάδα για τις τραπεζικές μετοχές και τις προσπάθειες σε Ευρώπη και ΗΠΑ να στηρίξουν τον κλάδο. Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε στήριξη των καταθέσεων των καταναλωτών, ενώ η ελβετική κεντρική τράπεζα έριξε σωσίβιο 50 δισ. δολ. στην Credit Suisse για να στηρίξει τον ισολογισμό της.

Η UBS δεχόταν πιέσεις από τις ελβετικές αρχές να εξαγοράσει την κύρια ανταγωνίστριά της προκειμένου να ελέγξει την κρίση, δήλωσαν πηγές. Το σχέδιο θα μπορούσε να προβλέπει την απόσχιση του ελβετικού βραχίονα της Credit Suisse.

Οι αμερικανικές αρχές εμπλέκονται, συνεργαζόμενες με τους Ελβετούς ομολόγους τους για να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας, ανέφερε το Bloomberg News, επικαλούμενο επίσης πηγές.

Ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway Inc έχει συζητήσει με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν για την τραπεζική κρίση, δήλωσε πηγή στο Reuters.

 

Ετικέτες: Credit Suisse

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Bloomberg για την εξαγορά της Credit Suisse: Μια νέα τραπεζική κρίση βρίσκεται ήδη εδώ και «μας κλείνει το μάτι»

26/03/2023 | 18:04
ΔΙΕΘΝΗ

Credit Suisse: Τα αμαρτωλά σκάνδαλα που την «έπνιξαν» – Ξέπλυνε χρήμα με τις… ευλογίες της Μαφίας

21/03/2023 | 12:11
ΔΙΕΘΝΗ

Aνήσυχες οι αγορές στην Παγκόσμια κοινότητα μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

20/03/2023 | 12:21
Featured

Εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS έναντι 3,2 δισ. δολαρίων

19/03/2023 | 22:03 - Ενημέρωση 20/03/2023 | 02:07
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στις 21 Μαρτίου ο “Περίπατος κατά των Διακρίσεων” στο Σύνταγμα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    495 shares
    Share 198 Tweet 124
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    463 shares
    Share 185 Tweet 116
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    459 shares
    Share 184 Tweet 115
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    385 shares
    Share 154 Tweet 96
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    362 shares
    Share 145 Tweet 91
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    348 shares
    Share 139 Tweet 87
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch